Știri interne Articole

Aradon.ro: Cum va arăta noul Liceu Baptist din Arad?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Aradon.ro: Cum va arăta noul Liceu Baptist din Arad?

Construcţia de pe strada Cetăţii presupune o investiţie de 7 milioane de euro, ce se va întinde pe durata a 5 ani.

În urmă cu doi ani şi jumătate vă informam în legătură cu intenţia Comunităţii Bisericilor Creștine Baptiste din Arad de a construi în cartierul Subcetate un complex şcolar aferent Liceului Baptist „Alexa Popovici”. În decembrie 2018, Consiliul Local Municipal atribuia în acest scop Comunităţii baptiştilor dreptul de superficie, cu titlu gratuit, asupra unui teren de 13.262 de metri pătraţi amplasat pe strada Cetăţii.

Astăzi, avem date concrete legate de acest proiect şi imagini cu noul Liceu Baptist din Subcetate. Sunt oferite de Fundația pentru Educație de Calitate, fondată chiar de Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Arad.

Eficientizare generală

„Ne bucurăm de creșterea continuă a numărului de elevi care au beneficiat de educația oferită în cadrul liceului nostru. La nivelul învățământului primar, am experimentat ani în care cererea de primire s-a dublat față de anii anteriori. Locația actuală în care se desfășoară activitatea la acest nivel de învățământ nu mai permite alocarea de spațiu suplimentar. În plus, nici locația în care se desfășoară activitatea la nivelul gimnazial și liceal nu poate prelua numărul crescut de elevi din același motiv: spațiu limitat. Astfel, există o nevoie stringentă de a găsi o soluție imediată în ce privește spațiul disponibil atât pentru învățământul primar, cât și pentru cel gimnazial și liceal” – explică reprezentanţii fundaţiei necesitatea construirii unui nou liceu.

În acest moment, Liceul Baptist îşi desfășoară activitatea educațională în patru locații distincte. „Din punct de vedere al activității didactice, o singură locație pentru toate ciclurile de învățământ va însemna atât o eficientizare generală, cât și specifică pentru cadrele didactice implicate la mai multe niveluri. În plus, o singură locație va oferi un confort ridicat și pentru părinții care au copii înscriși în mai multe niveluri de învățământ” – susţin cei de la Fundația pentru Educație de Calitate.

Investiţia, în cifre
Noua locație de pe strada Cetăţii va oferi un mediu care vine cu soluții optime la nevoile elevilor. „Ce construim? 8.248 de metri pătraţi care cuprind următoarele: 48 de săli de clasă, laboratoare specifice activității didactice, zonă pentru activități sportive, bibliotecă (depozit de carte și sală de lectură), sală pentru servit masa, birouri și spații administrative, amfiteatru, zonă generoasă de recreere și parc, cabinet medical general și cabinet stomatologic” – detaliază autorii proiectului.

Potrivit acestora, noua locație a Liceului Teologic Baptist Arad presupune o investiţie de aproximativ 7 milioane de euro care se va realiza etapizat, pe parcursul a 5 ani. Anul acesta e nevoie de 5.000.000 de lei pentru realizarea structurii de rezistență.

Numărul elevilor Liceului Baptist a crescut progresiv, de la 751 în anul şcolar 2017-2018 la 925 în 2020-2021. Odată ce noua construcţie se va finaliza, aici vor învăţa şi vor fi educaţi peste 1.000 de elevi. „Ne dorim să contribuim la formarea noilor generații prin oferirea de acces la activități educaționale de calitate, într-un mediu care promovează spiritul moral și etic” – conchid reprezentanţii Fundației pentru Educație de Calitate.

Îndemn la implicare
Cine doreşte să pună o cărămidă la edificarea noului Liceu Baptist din Arad poate face donaţii în următoarele conturi deschise la Banca Comercială Română (titular Fundația pentru Educație de Calitate): RO82 RNCB 0015 1696 7730 0001 (RON) RO98 RNCB 0015 1696 7730 0004 (EUR), RO71 RNCB 0015 1696 7730 0005 (USD), RO44 RNCB 0015 1696 7730 0006 (GBP).

O altă modalitate de implicare activă în acest proiect constă în redirecționarea impozitului. Persoanele fizice trebuie să completeze formularul de direcționare a 3,5% din impozitul anual. Persoanele juridice care au o societate pot direcționa impozitul pe profit spre fundație. Desigur, se pot face şi sponsorizări.

www.aradon.ro