Știri externe Articole Semnele vremurilor Mapamond Creștin Diaspora Română Creștină

Chicago: Acuzațiile împotriva pastorilor Cristian Ionescu și Florin Cîmpean au fost anulate

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Chicago: Acuzațiile împotriva pastorilor Cristian Ionescu și Florin Cîmpean au fost anulate

Orașul Chicago a respins acuzațiile de „conduită și acțiuni perturbatoare” împotriva Pastorului Cristian Ionescu de la Biserica Penticostală Română Elim și a Pastorului Florin Cîmpean de la Biserica Română Filadelfia, pentru organizarea unor slujbe religioase în dimineața și seara zilei de 17 mai 2020.

Ambii pastori au fost acuzați de organizarea slujbelor cu mai mult de 10 persoane în biserică.

Liberty Counsel reprezintă Biserica Penticostală Română Elim și Logos Baptist Ministries și va înainta o cere de judecată sumară în instanța inferioară de district în procesul lor federal împotriva Guvernatorului Statului Illinois, J.B. Pritzker.

Bisericile se întorc acum la curtea districtuală cu deja un număr copleșitor de decizii ale Curții Supreme SUA și ale altor curți de apel federale prin care au fost respinse ordinele executive discriminatorii împotriva bisericilor și lăcașurilor de cult.

Duminica trecută, Biserica Penticostală Română Elim și-a inaugurat noul sanctuar cu o capacitate de 1200 de persoane. La slujba de dimineață, Horațio G. Miheț, Vicepreședintele Afacerilor Juridice și Avocatul Principal de Litigii la Liberty Counsel, a susținut un discurs, iar Pastorul Ionescu i-a oferit o plachetă de apreciere din partea Bisericii Elim. Miheț s-a născut și a crescut în România, emigrând în America împreună cu familia sa în anul 1990.

Pe placheta de apreciere era înscris următorul verset din Scriptură: „Vă mărturisesc că au dat de bunăvoie, după puterea lor şi chiar peste puterile lor. Şi ne-au rugat cu mari stăruinţe pentru harul şi părtăşia la această strângere de ajutoare pentru sfinţi. Şi au făcut aceasta nu numai cum nădăjduisem, dar s-au dat mai întâi pe ei înşişi Domnului şi apoi nouă, prin voia lui Dumnezeu” – 2 Corinteni 8: 3-5.

La slujba religioasă de inaugurare de duminică sala a fost plină. Aceste biserici române, la fel ca celelalte biserici pe care Liberty Counsel le reprezintă în întreaga țară împotriva restricțiilor covid, experimentează o trezire spirituală cu mulți oameni noi care vin la biserică și sunt botezați.

Potrivit odinelor executive ale Guv. Pritzker, bisericile puteau avea un număr nelimitat de persoane pentru activități non-religioase de oferire de hrană, adăpostire și furnizare de servicii sociale, care includ consiliere pentru șomaj sau dizabilități.

Cu toate acestea, adunările religioase, în aceeași biserică și cu aceeași oameni, erau limitate la 10. Aceste restricții au fost eliminate în mai 2020, când Liberty Counsel a depus o cerere pentru o ordonanță de urgență în așteptarea recursului la Curtea Supremă SUA.

Cu toate acestea, în timpul procesului de la Curtea de Apel, guvernatorul a susținut că ar trebui să poată impune din nou ordine executive discriminatorii împotriva bisericilor.

Fondatorul și Președintele Liberty Counsel, Mat Staver a declarat:

„După 52 de duminici orașul Chicago a renunțat, în cele din urmă, la aceste acuzații revoltătoare de „conduită și acțiuni perturbatoare” împotriva pastorilor români pentru simplul fapt că au avut mai mult de 10 persoane la slujbele religioase. Pastorii și bisericile române înțeleg comunismul și sunt hotărâți să lupte în continuare pentru libertatea religioasă”.

Tribuna.US