Articole Devoționale / Motivaționale

Florin Ianovici ◉ Ce faci în furtună?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Ianovici ◉ Ce faci în furtună?
Corabia ucenicilor era învăluită de valuri.
Corabia ucenicilor era la mijlocul mării.
Vântul le era împotrivă.
Noaptea se îngâna cu ziua.

De jur împrejur sunt doar valuri. Nu mai ai nici un minut de liniște. Fiecare val te izbește și nu ai răgaz să își capeți un pic de pace, de odihnă.

Nu ai unde să te retragi. Ești în mijlocul problemelor și atât de departe pare izbăvirea. De jur împrejur te uiți și vezi că oriunde ai merge e la fel de departe.

Vântul suflă cu putere și te împiedică să auzi ceva. Șuieră cuvintele, șuieră amenințările și te asurzesc batjocurile.

Întunericul se luptă cu zorii dimineții, dar totul e așa de confuz. Totul pare ciudat, de neînțeles. Nu mai știi cine îți e prieten și cine te dușmănește. Umbrele se ridică amenințător și par să te copleșească.

Unde este Dumnezeu în toate acestea?

Dumnezeu este pe ape, pășind spre tine. De ce vine pe ape? Ca să înțelegi că este Domnul minunilor. Tu și eu avem nevoie de o minune. Înainte să spui ceva, uite-te la El. Îl vezi ce liniștit este? El are toată puterea asupra oricărei furtuni.

Dumnezeu rostește cuvintele curajului: nu vă temeți, Eu sunt, îndrăzniți. Furtuna nu te poate scufunda, dar tema o poate face. Nu lăsa frica să te înece. Ascultă ce spune El: Eu sunt...

Eu sunt protecția ta.
Eu sunt pacea ta.
Eu sunt salvarea ta.
Eu sunt nădejdea ta.
Eu sunt leacul tău.
Eu sunt biruința ta.

Petru a pășit peste marginea bărcii și a mers spre Isus. De ce a făcut asta?

Ca noi să știm că putem păși chiar și în furtună. Nu te opri. Câtă vreme știi că mergi spre Isus nu lăsa pe nimeni și nimic să îți oprească alergarea. Furtuni au mai fost și vor mai fi, dar Hristos e acolo, cu mâna întinsă spre tine. El așteaptă ca tu să pășești prin furtună spre El. Credința nu așteaptă să se potolească furtuna, ci pășește prin ea spre Isus.

Ca noi să știm că doar cu ochii la Isus putem înainta. Orice abatere a privirii de la El va da prilej celui rău să te mintă, să te clatine, să te scufunde. Nu lăsa necazul să îți fure privirea de la El.

E același diagnostic.
E tot cearta aceea care nu se mai termină.
Sunt aceleași datori.

Dar și Hristos e același azi și în vecii vecilor.
El nu se schimbă.
El rămâne credincios.

Nu uita niciodată Cine este cel a rămas alături de tine în toate necazurile vieții tale: Dumnezeu.

Bogdan este tatăl lui Andrei și fratele meu pe care îl iubesc. De atâtea ori i-am văzut lacrimile lui Bogdan și i-am auzit rugăciunea: Doamne, vindecă-l pe Andrei, ridică-l din căruciorul acesta.

Boala lui Andrei este ca o furtună care nu se mai termină. Ce a făcut Dumnezeu? Dumnezeu i-a dat lui Andrei pe Ioana, o soție plină de iubire. Și iubirea lor a rodit în mod miraculos un copil.

Ieri, la biserică, Bogdan ținea în brațe o minune, așa cum și eu țineam în brațe tot o minune, pe Victoraș, nepotul nostru. – foto -

Stând unul lângă altul am înțeles fiecare că deși furtuna nu se oprește uneori, Hristos este acolo în furtună, cu mâinile întinse, rostind cuvintele pe care trebuie să le auzi:

...nu te teme, îndrăznește, Eu sunt...! Vei vede cum miracolul va veni spre tine.

Florin Ianovici