Articole Devoționale / Motivaționale

Florin Ianovici ◉ Cele mai mici și mai fierbinți rugăciuni

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Ianovici ◉ Cele mai mici și mai fierbinți rugăciuni
Luca 7:13 Domnului, când a văzut-o, I s-a făcut milă de ea și i-a zis: „Nu plânge!”
Dumnezeu nu îți refuză lacrimile.
Nu e o slăbiciune atunci când în fața durerii lacrimile tale umplu burduful vieții de pribeag. Ce îți spune El este să nu lași durerea să îți conducă viața. Știu că sunt necazuri care ne amuțesc, ne coboară în valea plângerii, ne vlăguiesc de putere. Știu că întrebările ce se ridică când ești doborât te consumă clipă de clipă. Unde este Dumnezeu? Unde este ajutorul promis? Cu ce sunt eu mai rău decât alții cărora le merge bine?

Poți preda durerea lui Dumnezeu sau te poți preda pe tine durerii cu totul. Până la urmă aceasta este diferența dintre credință și resemnare. Cel credincios predă lui Dumnezeu durerea lui. Cel ce se resemnează se predă durerii care îi va conduce viața.
Dumnezeu te vede.

De fapt e singurul care te vede. Îmi vei spune că mai sunt și alții în jurul tău. Nu mă îndoiesc , dar știu de mult că doar El te vede în tot ceea ce alții nu pot înțelege vreodată. Oamenii obosesc să rămână lângă cei ce trec prin necazuri, dar El nu obosește. Hristos te vede, te înțelege, îți cunoaște durerea. Poate ochii tăi nu reușesc să îl vadă, dar te asigur că El este chiar acum lângă tine.

El privește văduva care mai are doar doi bănuți. Ea nu știe.
El privește pe Zacheu care este cocoțat în dud și are dorința să intre la el. Zacheu nu știe.
El merge lângă cei doi ucenici plini de tristețe pe drumul Emausului. Ei nu știu că e El.
Dumnezeu are milă.
Nu mai cred demult în rugăciunile care produc doar zgomot pentru urechile celor din jur. Nu mai cred demult în rugăciunile meșteșugite, pline de aleluia, laudă Ție, glorie Domnului, dar care pornesc din obișnuință, mecanic, fără nicio urmă de înfiorare sfântă. Știu că nici nu mai ai puterea să te rogi. Nici văduva nu s-a rugat. Nici nu știu dacă mai putea. Doar lacrimile îți brăzdează fața ca și ei. Hristos îți privește lacrimile și inima Lui este mișcată. Lacrimile care se rostogolesc sunt cele mai mici, dar și cele mai fierbinți rugăciuni.
Dumnezeu îți vorbește.
Cuvintele Lui nu sunt de complezență, nu sunt politețuri zaharisite, ci aducătoare de viață, plină de putere. El nu îți spune să nu plângi pentru că așa se face în fața durerii, ci pentru că are un plan. Hristos, Fiului lui Dumnezeu, a murit ca fiul văduvei din Naim să trăiască. În povestea acestor doi fii, Hristos, fiul ceresc moare, ca fiul pământesc să învieze. Hristos a biruit întunericul la cruce, ca tu să ai azi încredere că:
El te vede.
El are milă de tine.
El îți primește lacrimile.
El îți vorbește.
El te ridică din prăbușire.
Hristos să ne fie biruință deplină!