Articole

Florin Ianovici ◉ Doamne, cine sunt eu?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Ianovici ◉ Doamne, cine sunt eu?

Nu știu cât succes vei avea dacă ți-ai propus să înțelegi pe cei de lângă tine.

Omul poate surprinde chiar și atunci când crezi că îl cunoști. Poate, din nefericire, știi despre ce vorbesc: o prietenie trădată, o milă batjocorită, o strădanie nebăgată în seamă, o dragoste terfelită.

Efortul de a înțelege lumea și pe oameni pare sortit eșecului. Nici nu cred că investiția noastră trebuie făcută cu privire la alții în acest sens.

Cred că mai important decât ce găsești în alții, este ce găsesc ei în tine.

Cred că mai important decât a ști cum este cel de lângă mine, este să știu cum ești tu.

Nici nu cred că vei pricepe ceva din ce este altul dacă nu știi mai nimic despre tine.

Ce vrea lumea asta de la tine?

Lumea te vrea salariat.

Să îți ia taxele, să plătești până îmbătrânești și să mănânci o pensie subnutrită, dar nu mai mult decât câțiva ani. Plătești 35 de ani ca să iei înapoi mult mai puțin bani și pentru mult mai puțin timp.

Lumea te vrea consumator.

Să îți umpli căruciorul, apoi frigiderul, apoi burta și apoi tomberonul. În acest fel trăiesc toți: comercianții care îți vând produse, serviciile pentru energie, gaz, apă care te usucă,  doctorii care te umplu de la medicamente de la mâncatul prost și salubritatea care strânge ce arunci din frigider.

Lumea te vrea în public.

Să aplauzi la toate show urile de la tv, să umbli nervos prin stațiuni scumpe, gălăgioase și jegoase cheltuind mult, să votezi pe cei ce te batjocoresc, să fii masă de manevră pentru cei care se cocoață pe spatele tău.

Niciodată lumea nu te cheamă pe scenă decât dacă te poate folosi ca să faci rating și să aduci bani. Niciodată lumea nu pune reflectorul pe tine decât dacă cei care stau în umbră își fac jocurile și te pot juca ca pe o păpușă.

Ce să înțelegi mai mult din lumea aceasta decât că ea zace în cel rău?

Pune-ți inima să înțelegi cine ești tu și ce poți fi. Nu mai întreba pe alții cine ești, ci întreabă pe Dumnezeu care te-a făcut. El are răspunsurile în Cartea Lui, Biblia.

El îți spune:

Ești o făptură minunată.

Nu te mai lăsa prostit de ce numește lumea frumusețe. Nu 60/90/60 este adevărata măsură a frumuseții, ci 3:16. Nu mulți vor înțelege ce am spus eu aici...!

Ești alesul lui Dumnezeu.

Da, tu ai o chemare sfântă, o misiune nobilă, tu ești taina lui Dumnezeu pentru biruința în războiul cu întunericul. Ridică-ți capul. Chiar dacă te cheamă simplu Ion sau Maria, chiar dacă nu ai referințe academice sau avere, tu ești lumina ochilor lui Dumnezeu.

Ești rodul suferințelor lui Dumnezeu.

Mama ta te-a născut cu durere, în chinurile nașterii. De aceea e normal să o iubești. Amintește-ți însă că și Dumnezeu te-a născut în mari chinuri și suferință la Calvar. Când cineva îți va arunca în obraz jignirea că nu faci doi bani, tu să îți amintești cu ce preț ai fost cumpărat de Dumnezeu.

Gata cu plânsul.

Gata cu amărăciunea.

Gata cu văicăreala.

Gata cu naivitatea.

Dacă știi cine ești, atunci nu mai lași pe nimeni să îți bată joc de tine, să îți controleze viața, să te folosească ca pe o cârpă, ci plin de curaj, îndrăzneală și recunoștință te ridici ca un adevărat copil de Dumnezeu și pășești cu încredere în destinul tău unic, pregătit de Dumnezeu.

"Căci noi suntem lucrarea Lui – în original, poemul Lui - şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele." Efeseni 2:10

Te salut cu drag, copil de Dumnezeu.

Florin Ianovici