Articole Devoționale / Motivaționale

Florin Ianovici ◉ Povestea de viață

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Ianovici ◉ Povestea de viață

Bună să ne fie inima, tuturor.

De regulă, luni de dimineață, mai vorbim unii cu alții. Dacă ai un pic de timp, așează-te un pic să mai povestim.

Cum este povestea ta de viață? Ce ai spune despre tine, dacă ar fi să începi? De unde ai porni?

Poate din copilărie, acolo unde mâna mamei trecea prin părul tău, unde soarele era cel mai strălucitor și iarba cea mai verde. Sau ai începe cu școala unde speriat ai început prima zi de școală.

Poate ți-ai aminti de casa în care ai stat, ziua când te-ai mutat, primul zâmbet care te-a făcut să roșești. Sau primul salariul pe care l-ai adus, copilul pe care l-ai ținut prima dată în brațe. Sau ai povesti despre ea, despre iubirea care ți-a îmbogățit viața.

Ai depășit multe obstacole.

Ai supraviețuit unor încercări.

Ai atins anumite vise.

Dar...

Nu ai fost perfect. Viața ta nu a fost desăvârșită, dar cine a reușit să fie? Ai avut partea ta de greșeli. Unele decizii au fost eronate. Uneori ai luat hotărâri la nervi și regreți. Există capitole pe care nu vrei să le povestești cu nimeni.

Ai cedat păcatului.

Ai dezamăgit pe Dumnezeu.

Ai neglijat pe cei dragi.

Ai rănit prieteni.

Ai călcat promisiuni.

Nu ai vrut să o dai în bară. Nu mai poți da timpul înapoi. Unii trec cu vederea aceste momente. Le pun sub lacăt. Alții le schimbă, le întorc pe dos, le repovestesc brodând, inventând scuze, argumente și creează o versiune proprie pe care o preferă adevărului.

Motivul pentru care te-am invitat la vorbă este că am o veste bună: povestea ta de viață nu s-a sfârșit. Azi poți pune primul rând dintr-un capitol nou. Povestea ta se poate schimba. Indiferent de cum și ce ai făcut, sunt încă multe victorii de câștigat, mulți prieteni pe care îi poți întâlni, multe urme de lăsat.

Poți începe de azi să trăiești o viață pe care merită să o povestești. Indiferent cât de blocat, nesigur, îndurerat ești acum, să știi că povestea ta de viață nu s-a încheiat.

Chiar acum în timp ce scriu sunt invitatul unei familii – Cristian și Cristina – care au început să rescrie povestea lor de viață. De curând au pășit cu Dumnezeu într-o nouă poveste de viață pe care acum o scriu cu repeziciune. Totul e nou, totul e....Dumnezeu.

Nu e prea târziu pentru nimeni. Ia câteva decizii. Schimbă câteva obiceiuri. Ia-o într-o direcție nouă.

Fă-ți timp pentru rugăciune.

Fă-ți timp să citești din Biblie.

Fă-ți timp să vorbești cu cei dragi.

Mănâncă echilibrat.

Fă mișcare.

Dormi la timp.

Implică-te într-un proiect.

Începe să zâmbești.

Uită-te spre cer și pășește apoi cu încrederea celui care poate începe o poveste nouă de viață.

Biruință să avem!

Florin Ianovici