Articole

Florin Ianovici ◉ Rugăciune către Abba

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Ianovici ◉ Rugăciune către Abba
Copilul nu are nevoie să își amintească ca are tată pentru că nu uită niciodată. Când un copil își vede tatăl nu i se adresează formal, diplomatic ,gen: cât mă bucur să am privilegiu de a te revedea..., ci sare, pur și simplu, în brațele lui strigând: Tati...!

Când te rogi, nu mai pune accent atât de mare pe prestanța ta, pe elocința ta, pentru că rugăciunea nu este un concurs în care un juriu de îngeri îți dă notă la evoluția ta artistică. Rugăciunea este încrederea plină de dragoste într-un Tată care a dorit atât de mult ca tu să fii copilul Lui.

Mulți copii se simt respinși, nedoriți, de parcă ar fi rezultatul unei greșeli. Dumnezeu a trimis pe singurul Lui Fiu, pe Domnul Isus Hristos la Golgota unde a murit pentru păcatele tale, pentru că a dorit să devii fiul Lui, fiica Sa.

Rugăciunea nu este o etalare a retoricii tale religioase, nu este o teatralizare cu dorința de a impresiona auditoriu, ci este simplitatea și sinceritatea unei inimi care știe că este iubită de Abba și care se încrede în El.

Rugăciunea în care rostești Abba este o părăsire a mândriei, a încrederii în sine. Am destui ani, dar atunci când spun: Tată..., mă uit după o pereche de brațe unde să mă adăpostesc până trece furtuna și unde se domolesc bătăile prea iuți ale inimii cuprinsă de durere. Când mai toți oamenii îți dau șuturi, ce bine e să știi că brațele Lui sunt deschise pentru tine.

Rugăciunea se cere în odăiță, cu ușa încuiată. În Palestina singura odăiță cu ușă era debaraua unde erau ținute uneltele agricole, semințele și eventual alimentele.

Odăița era atelierul de zi, de lucru. E poate cel mai important aspect al rugăciunii care te trimite în atelierul de lucru al lui Dumnezeu, acolo unde te schimbi, te transformi, devii un fiu asemenea Fiului Lui.

Străinii se milogesc, copiii se roagă.
Tu, eu suntem copii de Dumnezeu.

Mulțumesc, Abba!

Florin Ianovici