
Aștepți să plece suferința, dar ea nu dă semne că ține cont de dorința ta. Ce să fac cu ea?
Îți propun să nu o mai alungi, ci să vorbești cu ea. Prezența suferinței are un rost pentru fiecare dintre noi. Nu trata necazul ca pe un dușman, ci ca un mesager. Nu îl alunga până nu îi asculți mesajul.
Ce are suferința de spus?
Nu amesteca cerul cu pământul
Fiecare suferință trebuie să limpezească mai clar pământul de cer. Prea le amestecăm. Nu ne-am pus nădejdea în Dumnezeu pentru lucrurile pieritoare ale acestui pământ. Credința nu aduce premii pământești precum banii, faima, frumusețe, putere sau poziții, ci premiul ceresc al asemănării cu Hristos, al învierii dintre morți când vom fi cu El pentru totdeauna. Ceea ce lumea aplaudă este doar o zgură. De aceea suferința o va separa de aurul cerului.
Nu sta în umbra vrăjmașilor, ci în lumina lui Hristos
Nu îți pierde timpul cu supărările pricinuite de răutatea oamenilor. Unde este răutate este întuneric și frig. Cine stă acolo se chircește și se ofilește. Numai în lumina dragostei, a iertării, vei crește frumos și sănătos. De ce să alegi umbra mâniei sau a resentimentelor când ai lumina Sfintelor Scripturi care îți vor mângâia sufletul? Lasă suferința să rescrie lista oamenilor de lângă tine.
Întărește ce e sănătos ca să se vindece și ce este bolnav
Nu sta cu ochii doar pe ce nu ai, ci bucură-te de ce ai de la Dumnezeu. Sunt încă atâtea lucruri frumoase și binecuvântate în viața ta. De ce să te uiți doar la ce este bolnav? Câtă vreme ai încă oamenii care te iubesc, privește spre ei. Câtă vreme ai un adăpost și o bucată de pâine, de ce să privești spre ce nu ai? Privește cu recunoștință spre tot ceea ce funcționează și vei vedea că pas cu pas vor începe să meargă și cele blocate.
Suferința nu se mai grăbește fiindcă fiecare o alungă fără să îi asculte mesajul. Și fără lecția învățată rămânem mereu lipsiți de înțelepciune. Stai astăzi de vorbă cu necazul tău și întreabă-l ce vrea să îți spună.
Fiecare dintre noi avem câte ceva de schimbat, de îndreptat.
Fiecare dintre noi avem ceva de înțeles, de priceput.
Fiecare dintre noi avem ceva de așezat, de construit.
Fiecare dintre noi avem ceva spre care trebuie să ne îndreptăm privirea.
Arta japoneză Kintsugi s-a dezvoltat în secolul al XV-lea ca o tehnică de reparare a ceramicii sparte. Se mai numește ,,tehnica de aur’’. Ea recondiționează fisurile nu prin ascunderea lor, ci prin accentuarea lor. Maestrul folosește un lac pentru lipirea cioburilor, apoi acoperă fisurile cu un praf fin din aur. Rezultatul este spectaculos: un vas aparte cu porțelanul marcat de fine linii aurii, unice.
Noi suntem vase create de Dumnezeu, Olarul nostru. Ceea ce însă te face unic nu este succesul, faima, reușitele, ci suferința. Suferința desenează linii aurite unice pentru fiecare în parte.
Dă-i drumul suferinței să plece doar după ce i-ai ascultat și înțeles mesajul. Cine nu vrea să asculte, să învețe, va face casă suferinței.
Îți las un cuvânt de suflet, primit ieri la închinare: rezistența ta în fața suferinței va depinde de rezistența ta în credință, în rugăciune, în Cuvânt.
Fii deplin binecuvântat.
Florin Ianovici