Știri interne Noutăți editoriale

Lansare de carte online: „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței“ - de C.S. Lewis

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Lansare de carte online: „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței“ - de C.S. Lewis
Vă invităm joi, 10 decembrie, ora 19.30, la o dezbatere Humanitas #live #online despre volumul „De ce, Doamne? O radiografie a suferinței“ de C.S. Lewis, recent apărut la Humanitas în traducerea Tatianei Niculescu, cu o prefață de Andrei Pleșu. La eveniment vor participa Anca Manolescu, Bogdan Tătaru-Cazaban și Sever Voinescu, redactor-șef Dilema veche.
 
„Cartea lui C.S.Lewis nu e, nici pe departe, o pledoarie pentru îndoială. Ea ne dă doar dreptul de a nu confunda credința cu știința, de a prefera drumul aventuros și complicat spre Dumnezeu instalării mieroase, birocratice, în bunăvoința Lui. Poți avea, desigur, și șansa unei iluminări salvatoare, poți fi, eventual, un beneficiar al Harului, astfel încât, prin lucrarea Lui, să te dizolvi în lumina primitoare a Creatorului. Dar asta nu înseamnă că dacă te lovești și de întuneric, de întrebări, de nesiguranță ești evacuat – necreștinește! – din efortul accidentat al Căii. Ba poate că abia atunci, asemenea lui Iov, provoci reacția limpezitoare a lui Dumnezeu.“ — ANDREI PLEȘU

Urmăriți evenimentul live, pe Facebook sau pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi disponibile ulterior pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.