Știri interne Noutăți editoriale

Noutate editorială: "Răspunsul teologic al baptiștilor la provocările societății contemporane" - de Ionel Tuțac

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Noutate editorială:

Teza de doctorat “Răspunsul teologic al baptiștilor la provocările societății contemporane” este o lucrare îndrăzneață, care de la început își propune foarte multe lucruri și reușește să aducă răspunsuri adecvate unor provocări majore ale societății începutului de secol al XXI-lea.

Dr. Ionel Tuțac pornește de la lucruri care țin de identitatea baptistă cu perspectivele ei destul de diferite și apoi continuă cu prezentarea unei perspective biblico-teologice asupra subiectului.

Mișcarea baptistă este evocată ca și vector al schimbării sociale atât în lume (Anglia, America, Jamaica), dar și în România (Marea Unire din 1918 și Revoluția din Decembrie 1989).

Cu mult curaj, dar și cu stilul specific unul absolvent, nu numai de teologie, ci și de jurnalism, dr. Ionel Tuțac expune poziționarea baptiștilor față de subiecte extrem de controversate în societatea actuală, fără a ține cont de ceea ce ar zice liderii de opinie adepți ai poziției Political Correctness.

Recomandăm această teză practică, dar și excelent scrisă, nu numai membrilor comunității academice și liderilor spirituali ai bisericilor din România, dar și membrilor din biserici care pot găsi răspunsuri la câteva dintre provocările societății contemporane.

Pastor Remus Runcan – doctor în Sociologie