Știri interne Anunțuri decese

Pastorul Alexandru Ioan Lăpugean a plecat în veşnicie!

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Pastorul Alexandru Ioan Lăpugean a plecat în veşnicie!
Pastorul Ioan Alexandru Lăpugean (1949-2020) a fost chemat acasă

În această seară (27 decembrie 2020) şi-a sfârşit alergarea pământească unul dintre păstorii care a influențat cel mai mult viața mea. Pastorul pe care l-am cunoscut din copilărie, omul care m-a botezat şi care m-a încurajat să merg la Seminar, cel care a predicat la nunta şi ordinarea mea, consilierul meu spiritual în momentele grele ale slujirii, a fost chemat de Mântuitorul nostru drag să-şi primească cununa.
 
Fratele Nelu, aşa cum îl cunoşteam cu toții, s-a născut la dat de 13 februarie 1949, într-o familie numeroasă de credincioşi baptişti (11 copii) în localitatea Jupâneşti, județul Timiş.
 
Auzind Evanghelia a conştientizat faptul că are nevoie de un Mântuitor, s-a pocăit de păcatele sale şi a fost botezat, în data de 13 iunie 1970, în Biserica Creştină Baptistă din Sinteşti de către pastorul Gavril Crişan.
 
Încă din copilărie a avut dorința de a predica Evanghelia, astfel că între anii 1974-1978 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucuresti. După terminarea studiilor a venit să slujească în cercul de biserici Făget, format din Bisericile Baptiste din localitățile Făget, Sinteşti, Coşteiu de Sus, Bichigi.
 
A fost ordinat ca păstor în data de 9 noiembrie 1980 în Biserica Baptistă din Făget. Din comisia de ordinare au făcut parte păstorii: Ioan Trif, Lurențiu Tuțac, Dragoş Hudema, Mihai Mihuț, Busuioc Belciu, Viorel Clintoc, Gheorghe Băleanu, Dumitru Turcin, David Nicola şi Ioan Lupulescu.
 
Între anii 1992-1998 a fost implicat în construirea clădirii Bisericii Baptiste din Făget, inaugurarea având loc în data de 10 mai 1998. A mai fost implicat în plantarea şi construirea Bisericii din Dumbrava, dar şi în repararea lăcaşurilor de cult din Tomeşti şi Româneşti. Între anii 2009-2015 a fost vicepreşedinte al Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara.
 
A editat un mic Almanah al Bisericilor Creştine Baptiste din zona Făgetului (2015) şi cărțile: Ilustrații pentru predici, Spicuiri din Biblie şi Profetul Ilie.
 
A fost căsătorit cu sora Ana Pătraşcu, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu 5 copii: Amiel Magdiel, Corneliu Otniel, Samuel, Iosif şi Emanuel Zaharia. Doi dintre băieții lui, Corneliu Otniel şi Emanuel Zaharia slujesc astăzi ca păstori.
 
Dumnezeu să mângâie familia îndoliată!

Ionel Tuțac