Știri externe Articole Semnele vremurilor

Lecții despre tratemente de oprire a pubertății pentru copiii de 8 ani? Proiect de lege: Educația sexuală de la grădiniță

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Lecții despre tratemente de oprire a pubertății pentru copiii de 8 ani? Proiect de lege: Educația sexuală de la grădiniță
În Senatul din New York a fost introdus un proiect de lege pentru impunerea programei de educație sexuală de la vârsta de 5 ani.

The New York Post raportează de noul membru al Senatului, Samra G. Brouk (D-Rochester), va face o punte între curriculum-ul de stat al sănătății la standardele celor de stânga care pledează pentru „schimbarea socială prin educația sexuală” – iar aceste lecții ar deveni obligatorii pentru clasele I-XII.

Standardele actuale ale grupului includ cererea ca toate școlile publice și cele finanțate de stat să predea copiilor de cinci ani despre identitatea de gen și să consilieze copiii de opt ani în privința tratamentelor pentru blocarea pubertății, în cazul în care aceștia se identifică ca transgenderi înainte de adolescență.

Și asta nu este tot. Copiilor de 11 ani li se va preda despre subiecte extrem de mature, unele fiind chiar ofensatoare, precum „sex vaginal, oral sau anal”; „queer, two-spirit, asexual, pansexual” și alte identități de gen nebiblice; ca și explicațiile explicite despre prezervativele interne sau externe, dental dams și alte contraceptive.

„Sunt foarte îngrijorat de incidența inacceptabil de ridicată a violenței în relații, a hărțuirii sexuale și a agresiunilor, a bullying-ului online din societatea noastră de astăzi. Trebuie să dotăm următoarea generație cu abilitățile și educația de care vor avea nevoie pentru a le fi mai bine”, a declarat Brouk pentru The NY Post.

În cazul în care proiectul de lege devine lege, școlile din New York vor trebuie, legal, să respecte programa celor de la Sexuality Information and Education Council of the United States (SIECUS).

Legislatorii și părinții sunt îngrijorați de ceea ce ar însemna măsura propusă de Brouk pentru elevii de la școlile de stat.

„Asta ar înseamna să lăsăm organizației cârma curriculumului”, a declarat republicanul Michael Reilly, un membru al comitetului de educație. „Asta-i marea îngrijorare”.

„Constituția statului garanteză o educație de bază, dar nicăieri nu scrie că «trebuie să ne pregătim copiii dacă vor să-și schimbe sexul»”, a declarat Sam Pirozzolo de la Uniunea Părinților din New York. „Avem școli în care 95% dintre copii nu știu să citească sau să se descurce la matematică măcar la nivelul clasei, iar acum vor să aducă aceste probleme complicate ale justiției sociale?”

Ken Jewell, un avocat din Manhattan, a declarat pentru gazetă: „Este total indecent. Acestea sunt lucruri pe care copiii la acea vârstă nu sunt capabili să le înțeleagă”.

Jewell a spus că este de acord cu ideea de instruire timpurie a școlii în privința spațiului personal și a protecției împotriva pedofiliei, dar consideră că proiectul de lege propus de Brouk „merge prea departe”.

„Ca tată, îmi doresc ca copilul meu să fie pregătit suficient de bine în caz de se întâmplă ceva rău”, a spus acesta. „Însă nu vreau să adaug informație în capul lor care le-ar putea fura inocența copilăriei.”

Potrivit The Post, New York este unul dintre cele 22 de state care nu s-a pronunțat în vederea unei cerințe asupra educației sexuale, la nivel de stat. Deocamdată, decizia este lăsată la nivelul școlilor locale.

New York nu este primul stat care a abordat subiectul predării educației sexuale copiilor mici. Așa cum a raportat și CBN News, legislatura statului Washington a adoptat o lege controversată în luna martie a anului trecut, care a impus educația sexuală în toate școlile publice începând de la grădiniță.

Un legislator republican a descris curriculum-ul ca fiind prea explicit.

„Sunt ofensat de pornografia pe care vom fi forțați să le-o predăm copiilor noștri”, a declarat reprezentantul de stat Robert Sutherland (R), potrivit KREM-TV. „Sunt ofensat de ceea ce face acest guvern părinților”.

Potrivit surselor, legea permite părinților și / sau tutorilor că pot renunța la instruirea educației de sănătate sexuală în orice moment, dar mulți nu pot fi conștienți de natura grafică a acestor programe.