Știri externe Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

LGBT îi cere lui Joe Biden să împiedice acreditarea școlilor creștine cu convingeri biblice

elefant.ro%20
evomag.ro%20
LGBT îi cere lui Joe Biden să împiedice acreditarea școlilor creștine cu convingeri biblice
Una dintre cele mai importante organizații naționale activiste LGBT cere președintelui ales Joe Biden și administrației prezidențiale să promoveze legi care ar elimina acreditările colegiilor creștine care susțin reguli ce se opun homosexualității.

Solicitarea a făcut parte din „Planul pentru schimbări pozitive” al Campaniei pentru Drepturile Omului, un document recent, care oferă 85 de recomandări politice și legislative pentru o potențială administrație Biden. Documentul vine în timp ce Biden s-a angajat pe tot parcursul campaniei sale din 2020 să promoveze „egalitatea LGBT” în SUA și în întreaga lume.

Una dintre recomandări propune eliminarea scutirilor nondiscriminatorii pentru colegiile religioase, în cazul în care instituțiile susțin definițiile biblice ale căsătoriei sau nu oferă „cerințe științifice ale curriculumului”.

Potrivit lui Al Mohler, președintele Southern Baptist Theological Seminary din Louisville, Kentucky, pierderea acreditării ar distruge școlile creștine.

El a susținut că o legislație precum cea pe care o susține HRC ar putea forța instituțiile religioase „să capituleze”.

Într-o postare pe blog, Mohler a susținut că colegiile au nevoie de acreditare de la agenții aprobate de guvern pentru a demonstra că pot oferi studenților o educație utilă. Dacă o școală nu este acreditată, alte școli nu vor accepta adesea credite de transfer, iar angajatorii nu vor angaja absolvenții.

„Dacă Campania pentru Drepturile Omului își atinge obiectivele politice, instituțiile religioase vor fi ori forțate să renunțe la doctrinele religioase și teologice fundamentale, ori vor fi marginalizate", a scris el. „Acest tip de legislație merge chiar mai departe decât, de exemplu, încercările pentru a elimina finanțarea federală și ajutorul studenților de la instituții care nu se vor preda mișcării LGBTQ. ”
Referința HRC la curriculum-ul științific se referă la afirmațiile cercetării despre sexualitate, susține Mohler.

"În ceea ce privește acreditarea, aceasta este o bombă atomică", a spus Mohler. „Campania pentru Drepturile Omului vizează probleme de orientare sexuală și identitate de gen, acoperindu-le în limbajul „științei”.

În introducerea documentului, Campania pentru Drepturile Omului a spus că Trump a interpretat greșit legea pentru a-i favoriza pe creștini.

„Administrația Trump caracterizează în mod consecvent legea în reglementările federale, memorandumurile legale și acțiunile în litigiu”, se arată în document. „Aceste atacuri coordonate împotriva drepturilor civile exploatează angajamentul limitat în mod tradițional al publicului cu acțiunile legale federale și cu evoluțiile administrative, încălcând încrederea publicului”.

„Administrația Biden trebuie să descopere aceste reglementări dăunătoare în toate departamentele, să restabilească protecțiile puternice susținute de președintele Obama și să pună SUA înapoi pe calea către egalitate pentru toți oamenii LGBTQ”, a continuat HRC.

Lista documentului include, de asemenea, refuzul de a angaja persoane din cauza identității lor LGBT ilegal, adăugând o opțiune nonbinară la pașapoarte, permițând persoanelor transgender să servească în armată și forțând organizații caritabile bazate pe convingeri creștine să angajeze persoane LGBT chiar și atunci când le încalcă conștiința.

„Departamentul Educației ar trebui să emită un regulament care să clarifice faptul că această prevedere, care impune agențiilor de acreditare să „respecte misiunea declarată” a instituțiilor religioase, nu necesită acreditarea instituțiilor religioase care nu îndeplinesc standarde neutre de acreditare, inclusiv politici de nediscriminare și curriculum științific", adaugă documentul de orientare.

Dacă ar fi pusă în aplicare, propunerea de legislație a HRC ar lega acreditarea pentru a sprijini homosexualitatea și ar împinge școlile creștine la margine, crede Mohler.

"Această cerere vine cu o caracteristică și o claritate îngrozitoare. Nu îndrăznim să ratăm ceea ce este în joc", a spus Mohler, care găzduiește și un podcast.

Documentul recomandă, de asemenea, că școlile religioase care solicită o scutire de la cerințele de nediscriminare notifică publicul că au solicitat o scutire de la titlul IX. Pentru a-și exercita libertatea religioasă, școlile ar trebui să treacă printr-un proces special care le-ar marca ca fiind diferite de alte școli, sugerează documentul.

„Elevii ar trebui să aibă capacitatea de a ști care școli au pretins dreptul de a-i discrimina înainte de a solicita admiterea”, afirmă grupul activist.

HRC susține că școlile ar trebui să fie, de asemenea, incapabile să trimită persoanele care se luptă cu identitatea lor sexuală către consilieri care îi vor ajuta să găsească pace cu propriul lor corp. În plus, HRC dorește ca administrația Biden să interpreteze că acest lucru încalcă regulile privind discriminarea sexuală din Titlul IX.

„Joe Biden are o oportunitate incredibilă de a promova legile de îmbunătățire a vieții americanilor LGBTQ prin lentila sănătății publice cerute de pandemie”, se arată în documentul „schiță”.

Christian Post a contactat Campania pentru Drepturile Omului și Partidul Democrat pentru comentarii. Răspunsurile nu au fost primite în termenul solicitat de presă.

"Aceasta este o încercare absolută de a elimina libertatea religioasă pentru școlile creștine - sau pentru orice școală religioasă care refuză să se plece în fața revoluționarilor morali din cadrul campaniei pentru drepturile omului", a susținut Mohler.