Articole

Marius Cimpoae ◉ Amintiri cu pastorul Ioan Alexandru Lăpugean

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Marius Cimpoae ◉ Amintiri cu pastorul Ioan Alexandru Lăpugean
L-am cunoscut pe pastorul Ioan Lăpugean, dar „relația” dintre noi nu a fost niciodată mai mult decât un simplu salut, cu excepția unei întâlniri care a avut loc pe la sfârșitul lui 2011 în sufrageria unuia dintre liderii Comunității Baptiste Timișoara.
 
Vă povestesc puțin despre contextul acelei întâlniri: eu și colegul meu de-atunci, doi pastori tineri, cu multă râvnă, dar cu înțelepciune mai puțină, ne aflam într-o situație limită. Neînțelegerile dintre noi au depășit granițele bisericii noastre și am ajuns la judecata pastorilor din conducerea Comunității. Prin urmare, situația era destul de tensionată. Fiecare cu dreptatea lui, fiecare cu susținătorii lui, etc., nimic nou și nimic interesant. Pastorii prezenți s-au întrecut în a oferi cele mai biblice și profunde sfaturi făcând fiecare referire la experiența personală, dar fără niciun rezultat. Pastorul Lăpugean, stătea morocănos la locul lui și până aproape de finalul întâlnirii nu a scos niciun cuvânt. Pur și simplu asculta. La un moment dat, zice:
 
– Fraților, vreau să spun și eu ceva. Am să vă spun ce am văzut într-o zi pe Animal Planet!
 
Cât era atmosfera de tensionată, când l-am auzit pe pastorul Lăpugean cu Animal Planet, am izbucnit toți într-un râs pe săturate.
 
– Lăsați-mă să vă povestesc. Doi cerbi s-au întâlnit pe cărarea îngustă a unui munte. Cei care filmau scena și-au dat seama că va urma ceva senzațional. Erau pregătiți să vadă o adevărată luptă pentru supraviețuire din care cel mai puternic va câștiga, iar cel mai slab va fi aruncat în prăpastie. Numai că nu s-a întâmplat ceea ce ne așteptam cu toții să vedem. Ce credeți că s-a întâmplat? După lungi tachinări, unul dintre cerbi s-a aplecat, în timp ce celălalt a sărit peste el și fiecare a continuat pe drumul lui.
 
– Frate Marius, lasă-l să sară peste tine! Smerește-te, acceptă să pierzi tu și vei vedea că Dumnezeu te va răsplăti.
 
Acest „Frate Marius, lasă-l să sară peste tine!” mă tot urmărește de ceva ani. Eu sunt un luptător. Am câștigat multe lupte luptând, dar parcă cel mai mult am avut de câștigat când nu m-am mai luptat. Și anul acesta am lăsat vreo câțiva „carpatini” să sară peste mine. Și sunt bine. Și eu și ei. ????
 
#Respect pentru memoria pastorului Lăpugean #Rugăciune pentru familia îndoliată și pentru bisericile pe care pastorul le-a slujit
 
Cu speranță,
Marius Cimpoae