Articole Semnele vremurilor

Mihai Neamtu ◉ Despre hărţuirea continuă a bunului simţ

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Mihai Neamtu ◉ Despre hărţuirea continuă a bunului simţ

Cum arată asaltul progresist asupra libertăţii de exprimare? Acum câţiva ani, compania aeriană British Airways i-a interzis unei însoţitoare de zbor să mai poarte la piept cruciuliţa, asta pentru a nu ofensa sensibilitatea unor pasageri musulmani, atei sau agnostici. Simbolul creştin ofensează, dar curcubeul LGBT e pretutindeni. Creştinismul trebuie privatizat, dar sexomarxismul e popularizat la competiţiile UEFA, Eurovision etc.

În 2006, legea intitulată „Equality Act” a obligat organizaţiile catolice din Marea Britanie să accepte, împotriva libertăţii de conştiinţă a părinţilor naturali sau a călugăriţelor-surori, adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale. În luna aprilie 2008, dioceza romano-catolică din Nottingham şi‑a închis activităţile legate de adopţii. În Statele Unite, un antrenor de fotbal american a fost concediat pentru simplul fapt c-a rostit o rugăciune scurtă de mulţumire după încheierea meciului.

Toate aceste sminteli au dat naştere, în ultimii ani, revoluţiei bunului-simţ. Aşa au câştigat alegerile Donald Trump, Jarosław Kaczyński, V. Orban, Sebastian Kurz şi alţi lideri europeni. 

Citeste mai mult: adev.ro/qwnkao