Actualitatea israeliană

Noul muzeu Tel Aviv-Yafo încearcă să păstreze povești complicate despre istoria orașelor

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Noul muzeu Tel Aviv-Yafo încearcă să păstreze povești complicate despre istoria orașelor

Muzeul îmbină povești vechi și noi și amintiri ale orașului israelian iconic

Tel Aviv este unul dintre cele mai iconice orașe din Israel. Fiind unul dintre primele orașe israeliene create după sosirea pionierilor Zioniști timpurii, este, de asemenea, orașul inaugural care urmează să fie construit în jurul ideilor lor evolutive și uneori contradictorii.

Noul muzeu al orașului Tel Aviv-Yafo, care s-a deschis în acest weekend, își propune să spună diferitele narațiuni din jurul nașterii orașului Tel Aviv și a orașului său mai mic, Jaffa (Yafo), împreună cu oamenii implicați în modelarea istoriei lor moderne.

Michal Baharav Uzrad, directorul muzeului, spune că decizia de a evita să spună doar o versiune a istoriei Tel Aviv-ului a fost deliberată.

"Viziunea noastră pentru acest loc este că ar trebui să spună numeroasele povești din Tel Aviv-Jaffa", a declarat Uzrad. "Muzeul este povestitorul orașului, nu în sensul unei singure povești, ci, mai degrabă, o poveste care cuprinde numeroase voci și multe narațiuni care uneori se suprapun și se completează reciproc, dar alteori se contrazic."

Tel Aviv este primul oraș ebraic modern și are doar 114 ani. Orașul vecin Jaffa este unul dintre cele mai vechi orașe portuare din lume, descoperirile arheologice indicând o așezare care datează de 10.000 de ani.

Tel Aviv a început ca un mic cartier de 66 de familii evreiești care au fondat Ahuzat Bayit (Homestead) la marginea de nord a orașului Jaffa. Așezarea a crescut rapid în orașul modern Tel Aviv, pe măsură ce au sosit mai mulți imigranți.

După înființarea statului Israel, Tel Aviv a depășit Jaffa în mărime și în cele din urmă a anexat sora sa mai mare, devenind municipalitatea comună Tel Aviv-Jaffa.

 

Detalii aici: Noul muzeu Tel Aviv-Yafo încearcă să păstreze povești complicate despre istoria orașelor

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |