Știri externe Familie

Politicile pro-familie ale Ungariei funcționează: Căsătoriile s-au dublat, a crescut natalitatea, divorțurile au scăzut

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Politicile pro-familie ale Ungariei funcționează: Căsătoriile s-au dublat, a crescut natalitatea, divorțurile au scăzut

Pe măsură ce guvernul a extins beneficiile pentru familii, a crescut şi numărul căsătoriilor şi al naşterilor, a declarat sâmbătă ministrul ungar pentru familie, Katalin Novak. 

Ea a menţionat într-un comunicat că guvernul a acordat prioritate familiilor în ultimul deceniu. În nicio altă ţară din UE dorinţa de a avea copii nu a crescut atât de mult ca în Ungaria din 2010, relatează MTI, potrivit Agerpres.
Interesul din străinătate faţă de politicile familiale maghiare este, de asemenea, în creştere, a spus ministrul, adăugând că, în pofida greutăţilor provocate de pandemie, încrederea în guvern pentru a-i ajuta pe oameni să întemeieze o familie şi să crească copii a rămas de nezdruncinat.

Cu aproape 5 la sută din PIB, guvernul ungar cheltuieşte cel mai mult pentru familii din Europa, a spus Novak.

Ultima dată când rata căsătoriilor a fost atât de ridicată în Ungaria a fost în 1986, în timp ce numărul divorţurilor nu a mai fost atât de scăzut din 1962, se arată în comunicat.

Numărul căsătoriilor aproape că s-a dublat din 2010, în timp ce numărul divorţurilor este cu 37% mai mic, iar disponibilitatea de a avea copii a crescut cu aproape 24%.

Novak a declarat că guvernul va continua să transmită familiilor beneficiile creşterii economice. În cazul în care creşterea economică depăşeşte 5,5% pe an, părinţii cu copii îşi vor recupera impozitele până la nivelul impozitului pe salariul mediu, a explicat ea.