Știri externe Semnele vremurilor

Guvernul ungar a anunțat că legea anti-LGBT se va aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Guvernul ungar a anunțat că legea anti-LGBT se va aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor

Guvernul ungar a anunţat sâmbătă că dispoziţiile controversatei sale legi împotriva homosexualităţii se vor aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor, transmite AFP.

“Legea împotriva pedofiliei” a fost adoptată în iunie şi a fost iniţial menită să întărească sancţiunile împotriva abuzului asupra copiilor, dar i-au fost adăugate amendamente pentru a interzice promovarea homosexualităţii în rândul populaţiei cu vârsta sub 18 ani, transmite Agerpres.

Decretul guvernului care stabileşte modalităţile de aplicare a legii reglementează “expunerea sau reprezentarea” produselor care “exprimă homosexualitatea” sau reprezintă o “abatere de la identitatea corespunzătoare sexului de la naştere”.

Vânzarea acestor produse va fi interzisă pe un perimetru de 200 de metri în jurul bisericilor, precum şi a şcolilor şi instituţiilor de protecţie a copiilor, a anunţat vineri executivul ungar.

Când aceste produse vor fi disponibile, ele vor trebui să fie vândute în ambalaje sigilate.

Legea a creat o nouă tensiune în relaţiile Ungariei cu Uniunea Europeană.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit-o “ruşine”, iar Comisia a lansat proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva Ungariei, argumentând că măsura încalcă regulile UE privind libertatea de exprimare, liberul schimb şi prestarea de servicii.

www.stirileprotv.ro