Articole

Pr. Stephen Holley, fost pastor baptist californian stabilit în România: Aici mă simt deja cu un picior în Rai

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Pr. Stephen Holley, fost pastor baptist californian stabilit în România: Aici mă simt deja cu un picior în Rai

„Ro­mânia e casa noastră și aici vrem să fim înmor­mântați, când Dumne­zeu ne va chema la El. De când ne-am mutat aici, eu oricum mă simt deja cu un picior în Rai”, a declarat, pentru Formula AS, Părintele Stephen Holley, slujitor la Biserica „Sf. Haralambie” din Iași.

În interviul publicat înainte de sărbători în îndrăgitul săptămânal, preotul spune cum a ajuns să se convertească la Ortodoxie împreună cu soția și ce le spune tinerilor din România la sesiunile de consiliere premaritală.

Viitorul preot ortodox Stephen Hol­­­ley a primit botezul în America, la vârsta de 47 de ani, după ce fusese, timp de 27 de ani, pastor baptist. A ajuns în comunitatea baptistă datorită soției. Iar în Ortodoxie au pășit împreună, după ce, în California, în viața lor au reapărut căutările spirituale.

„Ca protestant, se deschid câteva ferestre, ici, colo, și intră lumina, dar încă sunt multe locuri în întu­ne­ric. Ca ortodox, cineva dă întreg acoperișul jos și toată casa e inundată de lumină”, explică Părintele Stephen Holley.

Cum a ajuns în România

Continuarea pe www.basilica.ro