Articole Semnele vremurilor

Sergiu Senciuc ◉ Creșterea mișcărilor conservatoare în Occident

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Sergiu Senciuc ◉ Creșterea mișcărilor conservatoare în Occident

Matematic vorbind, dacă a câștigat Meloni vor câștiga și alții. În Spania, de exemplu, VOX crește exponențial, iar în Portugalia CHEGA este cotat ca fiind al treilea partid în intențiile de vot.

Nu-i înțeleg pe progresiștii care se plâng de faptul că mișcarea conservatoare capătă amploare și câștigă teren în țările occidentale. Mai vin și cu ideia extremismului, de parcă în ziua de azi ar fi clasificat drept comportament extrem de periculos să militezi pentru normalitate în societate.

Bineînțeles că această mișcare este în creștere atât timp cât curentul progresist aflat la putere în țările respective promovează tot felul de inepții și aberații umane. Când se impune cu forța gândirea unei minorități asupra gândirii majorității. Când apar cu povestea părintelui nr. 1 și a părintelui nr. 2. Când spun copiilor că pot fi pansexuali sau non-binari, doar să aleagă. Un om matur, cultivat și trecut prin viață nu va accepta niciodată o astfel de ideologie. Și da, va lupta cu tot ce are pentru a limita răspândirea imoralității asupra celor mai vulnerabili din societate, copiii.

Matematic vorbind, dacă a câștigat Meloni vor câștigă și alții. În Spania, de exemplu, VOX crește exponențial, iar în Portugalia CHEGA este cotat ca fiind al treilea partid în intențiile de vot. În Franța, Germania sau Regatul Unit astfel de partide tradiționaliste și familiste, etichetate de unii drept radicale, nu au apărut recent, dar agenda lor se conformează în concomitent cu orice nouă imaturitate politică apărută.

În Brazilia, fostul Președinte Jair Messias Bolsonaro a inițiat un val conservator care a configurat o nouă majoritate în Camera Deputaților și Senat. Situație asemănătoare și în El Salvador, unde Președintele Nayib Bukele duce o politică bazată pe valori morale și creștine. Sunt partide de lider și de moment? Da, pot fi.

Pe de altă parte, partidele de centru-dreapta sau cele moderate nu se concentrează pe teme care au de a face cu stoparea răspândirii ideologiei progresiste, lucru care poate produce o pierdere electorală semnificativă, dat fiind faptul că trăim în miezul situației. Orientarea lor se axează pe chestiuni economice și sociale de termen mediu-lung.
Aceste partide au șansa să supraviețuiască pe scena politică de-a lungul anilor? Da, au.” 

Sergiu Senciuc

www.rovestea.ro