Articole

Wikipedia: Gabi Luncă - Scurtă biografie

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Wikipedia:  Gabi Luncă - Scurtă biografie

Gabi Luncă (nume real: Elena Gabriela Onoriu, n. 16 octombrie 1938VărbilăuPrahovaRomânia – d. 2 aprilie 2021BucureÈ™tiRomânia) a fost o cântăreață de muzică populară È™i lăutărească din România. Din 1992 a cântat doar muzică religioasă. A fost cetățean de onoare al comunelor Șiria (judeÈ›ul Arad) È™i Vărbilău (judeÈ›ul Prahova). A fost misionară creÈ™tină È™i filantroapă. A murit din cauza COVID-19.[1]

A refuzat cu îndârjire să mai cânte melodiile care au făcut-o celebră. DeÈ™i din anul 1992 cei doi soÈ›i s-au hotărât să cânte numai pentru Dumnezeu, în cadrul adunărilor religioase, la evanghelizări È™i emisiuni Radio-TV creÈ™tine, muzica populară È™i lăutărească pe care au interpretat-o mai bine de 30 de ani, a continuat să apară pe CD-uri, tv. È™i internet. Casa de discuri Electrecord a solicitat-o pentru noi înregistrări.

În ultimii aproape 30 de ani a fost misionar È™i a cântat chiar pentru deÈ›inuÈ›i, la orfelinate, căminele de bătrâni, pentru ajutorarea acestora fiind mereu în căutare de sponsori.

Mai multe pe Wikipedia

 

 

Vezi È™i: 

Solista creÈ™tină Gabi Luncă a plecat în veÈ™nicie!