Articole Evrei mesianici

Adevărul despre obiecțiile iudaice împotriva lui Yeshua (V)

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Adevărul despre obiecțiile iudaice împotriva lui Yeshua (V)
CREȘTINISMUL, O RELIGIE A SABIEI?

Aduce Yeshua pace sau aduce suferință? Ce este ”sabia” Lui Yeshua?

Evreii se întreabă de ce sunt mai multe războaie și mai multă săracie și foamete, mai multă suferință umană de la venirea Lui Yeshua. Suntem în perioada de tranziție (era Mesianică), când impărăția Lui Adonay se stabilește în lume. Yeshua și-a avertizat ucenicii că vor fi turbulențe înaintea celei de-a doua veniri a Lui. Dar, în egală măsură, a crescut și numărul celor care Îl cunosc prin El pe Elohey Israel, și de fapt acesta este rolul cheie al lui Mashiach.

Pacea va fi restaurată la a doua venire. Până atunci noi continuăm să păcătuim și El continuă să ne ierte. Și națiunile continuă să se întoarcă. Până la Yeshua puțini oameni credeau în Adonay, nici măcar poporul Lui în totalitate. Timpul până la a doua venire depinde de noi, de cât de repede ne întoarcem, sau nu. Viteza de cunoaștere a Cuvântului a avut o creștere exponențială. Dacă ne uităm la limbile în care a fost tradusă Scriptura, vedem că până în anul 1000 erau 17 limbi, în 1800 erau 67, în 1900 erau 537, ca în 2000 să depășească două mii de limbi. 70% din totalul credincioșilor din toate timpurile au venit la credința în Adonay în ultimii 100 de ani. Creșterea a fost una lentă, și faptul că asistăm la o explozie în ultimul timp ne indică apropierea celei de-a doua veniri. Pe de altă parte, cei care cauzează foamete, războaie și suferință nu sunt credincioși întorși la Adonay și Yeshua HaMashiach.

În iudaism avem o teorie total nescripturală despre Mashiach (printre altele), cum că ”în fiecare generație ar fi unul, dar noi suntem păcătoși și nu ni se revelează”. Unde există această noțiune în Tanach? Nicăieri!

O altă întrebare care se pune este: cum să fie Yeshua Mashiach, din moment ce în Numele Lui a curs atâta sânge de evrei? E adevărat și este o rușine pe fața creștinismului (ca religie) acest lucru. Au fost și necreștini care au vărsat sânge de evreu (musulmani, comuniști etc), dar și cei numiți (așa-ziși) creștini. Aici sunt două aspecte: în primul rând aceștia sunt ipocriți, falși creștini, religioși și nu credincioși, și al doilea aspect pe care nu îl putem ignora este al profețiilor care vorbesc de orori și atrocități întâmplate evreilor din cauza faptului că și-au întors spatele la Adonay.

Dacă Yeshua este, în fapt, Mashiach, și noi, evreii, am spus "NU", cum privim acest lucru? Yeshua Însuși plânge pentru că Israel va suferi din cauza necredinței lui (Lukas 19:41-44), refuzului lui de a se întoarce la Adonay și la Yeshua (Mattay 23:37-39). Acest lucru apare și în Tanach, când și profeții au fost respinși (2 M’lachim 17:13-20). Și suntem avertizați în mod repetat în Tanach că vom suferi din pricina acestui fapt (încă din D’varim 31:16-17). Prin urmare această suferință a noastră, a evreilor, are două dimensiuni: cei care ne-au făcut să suferim sunt neîntorși, sunt ipocriți, iar pe de altă parte noi suferim din pricina propriei necredințe, conform Tanachului, în loc să primim binecuvântările (Amos 3:2). Tocmai că evreii sunt pedepsiți pentru că sunt poporul, ”fiii” lui Adonay. Tatăl nu îl pedepsește pe copilul altuia. Pe de altă parte, acei creștini prin care s-a produs suferința, care au cauzat-o, NU sunt ai lui Yeshua, pentru că Noul Legământ învață cu totul altceva (Mattay 5:3-12, 5:44, Lukas 6:35). Nu e permis să scoți sabia, răului trebuie să îi răspunzi cu bine, să binecuvântezi pe cei care te blestemă și să îți iubești aproapele ca pe tine însuți. Cu toate că evreii nu au comis acele lucruri de care erau fals acuzați de creștini în Evul Mediu ca motiv de a-i deposeda și extermina. Iar evreii nu au atacat niciodată fizic creștini, Biserici... etc. Oricine nu face aceste lucruri este un creștin sau ”mesianic” fals, nu este în Yeshua.
Noi, evreii, l-am respins pe Yeshua și am moștenit blestemele, nu binecuvântările Lui Adonay, Toată această suferință e cauzată de păcat, atât al nostru, al evreilor, cât și al așa-zișilor creștini.

Dar dacă fructele creștinismului sunt rele, nu este o dovadă că pomul (creștinismul) este rău, tocmai prin prisma Noului Legământ? (Mattay 7:15-20, Lukas 6:43-45). Cine pune problema astfel nu înțelege creștinismul. Ca să catalogăm credința în Yeshua trebuie să mergem la vorbele Lui, la adevăratele Lui învățături, nu la ce cred unii (chiar numiti creștini) greșit. Faptul că există ipocriți și păcătoși între pretinșii credincioși, care de fapt sunt doar religioși, nu are legătură cu credința. Aceasta se vede doar în viețile credincioșilor autentici. Yeshua a predicat iubire, pace, binecuvântare, facere de bine, puritate a inimii, suportarea injuriilor în Numele Lui, iubirea vrăjmasului, iertarea. Oricine nu face TOATE aceste lucruri Îl trădeaza și nu este credincios, ci este ipocrit sau maxim necunoscător, dar și atunci, fructele lui nu sunt fructele credinței, ci ale necunostinței. Iubirea lui Yeshua produce în noi iubire față de El și iubire față de semenii noștri. Există numeroase organizații creștine care se ocupă de ajutorarea săracilor, văduvelor, orfanilor, bolnavilor... etc. Acestea sunt fructele pomului. Am putea "inventa" două noțiuni: CREȘTINISMUL, care este o organizare religioasă, din care fac parte nominal atât persoane credincioase, cât și false, ipocrite, necredincioase, și CREȘTINĂTATEA, adică totalitatea persoanelor credincioase din creștinism. De asemenea mai avem aici credincioși în Yeshua care nu fac parte din creștinism ca religie.

În plus, dacă ar fi să numim rele fructele creștinismului, ar trebui să numim prin extrapolare rău și iudaismul, deoarece creștinismul însuși este un fruct al iudaismului. La fel cum evreii care fac fapte rele, dar nu le fac datorita Torah, ci în ciuda ei, în opoziție cu ea. Fructele reale ale credinței în Yeshua sunt: criminali care se pocăiesc în închisoare, drogați care merg la detoxifiere, prostituate care renunță la prostituție, alcoolici eliberați de alcoolism, eliberare de emoții negative, construcție de școli și spitale, etc. (1Yochanan 3:16-18, faptele credinței).

O obiecție împotriva Lui Yeshua este că El a venit să aducă ”sabia, nu pacea”, conform Mattay 10:34. Acest verset se referă la ceea ce spune de fapt Michah 7:5-6., că se vor despărți familii pentru credința în Mashiach, pentru că unii Îl vor accepta și unii Îl vor respinge. Poporul nostru nu a acceptat pacea Lui, ci sabia separării de cei care cred. Sabia despre care vorbește Yehsua este cea care este ridicată împotriva credincioșilor, și nu de către ei. Cei care Îl vor urma vor fi persecutați, chiar uciși, și nu ei vor persecuta și ucide. Încă la ora actuală creștinii autentici sunt persecutați și uciși în țări islamice, comuniste, etc.