Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Cazul Furdui ◉ Ultima speranță: Tribunalul de familie

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Cazul Furdui ◉ Ultima speranță: Tribunalul de familie
Pe 11 ianuarie 2022, ziarul german Kreiszeitung a publicat un articol despre cazul Familiei Furdui - www.kreiszeitung.de
 
Mai jos, traducerea în limba română:

Camelia și Petru Furdui din Walsrode își doresc cei șapte copii înapoi
Ultima speranță: Tribunalul de familie

Walsrode – Camelia Furdui stă cu soțul ei Petru pe canapeaua mică și confortabilă din livingul frumos mobilat de pe Kammererstrasse. Unde sunt încă vile destul de vechi din oraș, bine conservate, și sunt grădini mari, cu mulți copaci și mult spațiu pentru oamenii care locuiesc acolo. O localnică își amintește de zile fericite alături de familia română:

„Ne-am bucurat atât de mult că a venit, cu grupul mare de șapte copii, care au intrat imediat în grădină și doar s-au jucat, au făcut gimnastică, au fost fericiți și ne-au făcut din nou fericiți în fiecare zi. Nu am avut niciodată o experiență negativă cu familia Furdui”.

Familia locuiește în Walsrode de doi ani

Familia locuiește acum în Walsrode de doi ani. Cinci dintre copiii talentați merg la liceu, celălalt la școala din sud. O fată cântă aproape perfect la corn în orchestra școlii. Și apoi au și un copil de aproape doi ani.

Copiii, plasați în două case de copii și într-o familie de plasament

Totul a fost bine până în aprilie anul trecut. „Atunci biroul de asistență pentru tineret a venit neanunțat și pur și simplu ne-a luat copiii fără să dea niciun motiv.” Mama este încă șocată. „Dar nu am făcut nimic.” Băieții și fetele au fost duși la două case de copii din Fallingbostel și Walsrode, iar copilul mic a fost dat unei familii de plasament din Buchholz/Marklendorf.

Johannes Schwarz susține familia

Johannes Schwarz, care este activ pentru Osthilfe din Heidekreis și pentru asociația de rezerviști Fallingbostel/Walsrode, a susținut familia încă de la început, adresându-se avocaților și instanței, scriind scrisori pentru familie, încurajându-i. „Sigur că au fost și mici certuri”, spune el, dar cu șapte copii este normal. În opinia sa, accesul biroului de asistență pentru tineret a fost o neînțelegere. Un fiu al familiei luase legătura cu biroul de asistență pentru tineret (Jugendamt) după o ceartă la școală - și Jugendamt a reacționat imediat, punând mâna pe copii.

„Cu toate acestea, am încercat să păstrez legătura cu copiii, am vrut să le aduc un cadou de ziua lor sau de Crăciun la casa de copii, dar am fost refuzat”, spune dezamăgit Johannes Schwarz.

Proteste împotriva comportamentului biroului de asistență pentru tineret

Familia Furdui, care este reprezentată în toată Europa și nu numai, a protestat împotriva comportamentului biroului de asistență pentru tineret (Jugendamt) în nenumărate proteste în întreaga lume și a cerut întoarcerea copiilor. În Hamburg, o instituție bisericească condusă de Daniel Terbea este implicată în acest caz, sprijinind familia cu multe campanii și discuții. Terbea, într-un interviu pentru ziarul nostru: „Facem apel la Jugendamt Fallingbostel să returneze copiii.

Vor să meargă acasă, la prieteni, în mediul de acasă unde vor să crească”. Trei avocați au lucrat acum pentru familie, care i-au costat aproape 80.000 de euro și nu au făcut niciun progres până acum.

Districtul se referă la procedurile juridice

Districtul nu a făcut încă o declarație publică. El se referă la procedurile în desfășurare și la reglementările privind protecția datelor. Potrivit unui purtător de cuvânt, Cornelia Reithmeyer, cazul a fost predat tribunalului de familie Walsrode. Aici au fost primele contacte cu familia, dar încă nu există o decizie definitivă. Subiectul urmează să fie continuat cu avocații de la Jugendamt și ai familiei la jumătatea lunii ianuarie. Atunci copiii vor fi audiați din nou.

Daniel Terbea a anunțat deja că vor fi lansate alte campanii pentru familie. „Trebuie să fie posibil să lămurim o mare neînțelegere aici. Vom continua să luptăm pentru familie”.

Copiii își întâlnesc părinții o dată pe săptămână

În prezent, copiii au voie să se întâlnească cu părinții o dată pe săptămână. Cu toate acestea, conversațiile trebuie purtate în limba germană. Supraveghetorii de la casele de copii sunt acolo.

Poate că ambele părți ar dori să se apropie una de cealaltă pentru a readuce pacea în Kammererstrasse.

„Ar fi atât de bine dacă am avea din nou alături de noi acest grup fericit de copii”, spune o vecină care, la fel ca mulți alții, încă nu poate înțelege decizia biroului.

Klaus Müller

 

 

Vezi AICI peste 120 de articole despre

Cazul FURDUI!