Semnele vremurilor

Compania Ford și-a modificat statutul pentru a adopta un limbaj neutru, mai „incluziv”

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Compania Ford și-a modificat statutul pentru a adopta un limbaj neutru, mai „incluziv”

Ford Motor și-a modificat statutul, pentru a adopta un limbaj de gen neutru, cu intenția de a crea un mediu de lucru mai incluziv, transmite Reuters, citat de news.ro.

Producătorul auto a anunțat că va utiliza titulatura de „chair” pentru președintele companiei, în loc de „chairman”, care este de gen masculin.

Decizia a avut loc pe fondul discuțiilor intense despre ceea ce înseamnă a fi bărbat sau femei și modul în care limbajul și instituțiile trebuie să fie mai incluzive.

În acest an, Casa Albă a adăugat pronume de gen neutru, pe care oamenii le pot selecta atunci când contactează guvernul american, în timp ce platforma de socializare pentru profesioniști LinkedIn a anunțat planurile de a permite utilizatorilor să adauge pronumele de gen preferate conturilor din anumite țări.

În luna martie a anului curent, Parlamentul European confirma existența unui „glosar intern” cu scopul asigurării unui „limbaj nediscriminatoriu și incluziv”, în care se precizează evitarea cuvintelor de „mamă” și „tată” și a altor exprimări rău famate în societatea de astăzi.

www.r3media.ro