Articole Devoționale / Motivaționale

Florin Ianovici ◉ Ești stresat?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Ianovici ◉ Ești stresat?
Evrei 4:10 – "Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihnește şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale."
Noi lucrăm și suntem tare obosiți.
Suntem sub asediul stresului care este boala secolului.
Dumnezeu ne spune altceva: cine a intrat în odihna Lui se odihnește de lucrările pe care le face.
Nu trebuie să spiritualizăm, nici să credem că vorbim aici doar despre lucrările făcute pentru Dumnezeu. Este de fapt vorba despre viața de fiecare zi, cu sarcinile ei, cu eforturile pe care le reclamă, cu poverile cotidiene.
Altfel spus: cine a intrat în odihna lui Dumnezeu, are zi de zi pace, liniște, odihnă în tot ceea ce face.
Esențial este atunci să pricepem cum intrăm în odihna lui Dumnezeu.
Biblia spune că Dumnezeu a oferit Israelului intrarea în odihna Sa, dar Israelul nu a intrat în odihnă pentru că au fost neascultări, iar Cuvântul lui Dumnezeu , promisiunile Lui nu au găsit în ei credință.
Tu și eu putem să avem odihna Lui atunci când împlinim poruncile Lui.
Dacă trăim în ascultare de Cuvântului Lui, orice ni se întâmplă la locul de muncă, orice ni se întâmplă cu sănătatea, orice încercare ar veni nu poate să ne tulbure pentru că știm că suntem în odihna Lui, în liniștea că tot ce ni se întâmplă este spre binele nostru, spre câștigul și nu spre pierderea noastră.
Stresul este o tulburare a inimii, a minții care îți fură odihna, un bâzâit continuu care nu se mai oprește, o gheară care îți încleștează inima și te strânge, un nod în gât care te sugrumă.
Dacă însă faci voia lui Dumnezeu și te străduiești să împlinești poruncile Sale, tu capeți pace lăuntrică și devii pe deplin încredințat că nimic din răul cu care te lupți nu te va doborî, nu te va învinge.
Așadar stresul nu este de fapt doar un asalt al necazurilor, nu este de fapt doar presiunea și aglomerarea de sarcini, ci lipsa siguranței că Dumnezeu te protejează, te ocrotește.
Nu vrei să birui stresul?
Dacă vrei, intră în odihna Lui, adică ascultă de Cuvântul Lui și El se va îngriji de luptele tale.