Articole Devoționale / Motivaționale

Ghiță Ignat ◉ Suntem sau nu importanți?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Ghiță Ignat ◉ Suntem sau nu importanți?
Părerea mea că fiecare dintre noi, bogat sau sărac, deștept sau mai puțin deștept, cu funcție înaltă sau mai puțin înaltă, toți suntem importanți în ochii lui Dumnezeu și ar trebui ca și noi oamenii să ne uităm la fel cu o face Dumnezeu către semenii noștri.

Cred că o mare minciună cu care, diavolul ne amăgește este că suntem neimportanți, că nu valorăm mare lucru, că viața noastră nu este importantă, etc...

Toate aceste în același timp în care Dumnezeu a făcut și continuă sa facă lucruri extraordinare pentru noi oamenii prin care să ne arate aprecierea și dragostea pe care o are pentru noi. Spre exemplu Dumnezeu a dat pe Singurul Sau Fiu să moară pentru fiecare dintre noi, ca oricare dintre noi va crede în El (în Fiul Său) să nu piară ci să aibă viață veșnică, ce altă dovada mai mare de prețuire am putea cere?

Dumnezeu ne-a creat după chipul și asemănarea Lui, mai mult El promite în nenumărate rânduri că ne va apara, va avea privirea îndreptată asupra noastră să ne facă bine, vă fi cu noi în necazuri, ne va scoate din situații critice și multe altele de felul acesta. Toate acestea ne arată că suntem importanți pentru El și că asta contează cel mai mult.

Pe partea cealaltă există pericolul ca noi să întrecem măsura și să ne credem "prea importanți", există acest pericol care este extrem de real, să credem despre noi că suntem atât de importanți că nimeni nu ne va putea înlocui.

Adevărul este că, dacă la noapte tu sau eu vom pleca de pe acest pământ, mâine dimineață soare va răsări din nou, Dunărea va curge că și până acum, oamenii în general își vor vedea de lucrul lor iar viata va merge înainte, cu sau fără vreunul dintre noi.

De aceea este important să nu ne lăsăm amăgiți de diavol când ne zice că suntem fără valoare, dar în același timp să ne păzim (tot de el) să nu cădem în cealaltă extremă și să avem despre noi o părere mai bună decât se cuvine, noi suntem deja importanți prin valoarea pe care ne-o dă Dumnezeu, nu este nevoie să ne facem noi în mod artificial "mai sau prea importanți".

Mesajul pe care Dumnezeu ni-l transmite astăzi este "Te iubesc, te cunosc, am trimis pe Fiul meu la moarte pentru tine, însă nu face din toate acestea un motiv de a te mândri, de a te crede superior altora.

Te iubesc însă nu te arata mai grozav decat ești, fi tu însuți și lasă-Mă să te fac ceea ce Eu cred că trebuie să fii."

Îi mulțumesc Lui Dumnezeu zilnic pentru dragostea și purtarea lui de grijă, când oamenii nu au mai văzut nimic bun în mine, El m-a luat de mână și mi-a arătat că sunt valoros, de aceea vreau și mă rog să rămân la statutul de persoană care contează și nu care "prea contează".

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!
Ghiță Ignat