Semnele vremurilor

Ideologie în jucăriile copiilor | După ce a conceput jucării LGBT, Lego elimină cu totul sexul acestora...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Ideologie în jucăriile copiilor | După ce a conceput jucării LGBT, Lego elimină cu totul sexul acestora...

LEGO, cel mai mare producător de jucării din lume anunță planuri că jucăriile sale nu vor mai avea „sex” în viitor, pentru a elimina „stereotipurile” legate de „activități separate pentru fete și băieți”, relatează The Guardian.

Institutul „Geena Davis”, o organizație creată în 2004 de actrița cu același nume, a adunat opiniile a aproape 7.000 de părinți și copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, din 7 țări. Studiul arată faptul că fetele sunt din ce în ce mai încurajate să se angajeze în activități destinate de obicei băieților, în timp ce băieților, în proporție de peste 70%, le este frică să nu fie „tachinați” pentru că se joacă cu jucării destinate fetelor.

„Treaba noastră este să încurajăm fetele și băieții să se distreze cu jucării care în mod tradițional ‘nu erau făcute pentru ei’.”, spune Julia Goldin, LEGO Product Manager.

Compania de jucării își continuă politicile incluzive, după ce în urmă cu puțin timp a lansat o jucărie „fără sex” ce face parte dintr-o colecție special concepută pentru a susține ideologia LGBT.

Totodată, în Statele Unite ale Americii, în statul California, tocmai s-a adoptat o lege care impune magazinelor de stat să creeze rafturi dedicate jucăriilor „fără sex” până în 2024.

www.r3media.ro