Știri externe Sondaje Semnele vremurilor

În urma unui sondaj, 1 din 6 adulți ai Generației Z se identifică ca LGBT și se așteaptă ca numărul lor să crească

elefant.ro%20
evomag.ro%20
În urma unui sondaj, 1 din 6 adulți ai Generației Z se identifică ca LGBT și se așteaptă ca numărul lor să crească
Unul din șase adulți ai Generației Z se identifică ca LGBT – cel mai mare procentaj din istorie întâlnit la o generație – iar acest număr va continua să crească, potrivit unui sondaj făcut de Gallup.

Cele mai recente date ale sondajului Gallup sunt bazate pe mai mult de 15.000 de interviuri realizate pe parcursul anului 2020, cu americani de peste 18 ani și au constatat că 5,6% dintre adulții americani se identifică ca fiind lesbiene, gay, bisexuali sau transsexuali, în creștere față de 4,5% în constatările Gallup bazate pe datele din 2017.

Unul din șase adulți din Generația Z, persoanele născute între 1997 și 2002, se identifică ca LGBT, comparativ cu 9,1% dintre mileniali, 3,8% din Generația X, 2% dintre Baby Boomers și 1,3% dintre tradiționaliști.

Creșterea numărului de americani care se identifică ca altceva decât heterosexuali este probabil să crească, a scris editorul senior de la Gallup, Jeffrey Jones, la anunțarea rezultatelor. El a spus că cei din generațiile mai tinere sunt mai susceptibili decât cei din generațiile mai în vârstă să se considere LGBT.

„Într-un moment în care americanii susțin tot mai mult egalitatea drepturilor pentru homosexuali, lesbiene și transgender, un procent tot mai mare de americani se identifică ca LGBT. Având în vedere că generațiile mai tinere sunt mult mai predispuse decât generațiile mai în vârstă să se considere LGBT, această creștere va continua”, a scris Jones.

Gallup spune că unul dintre cele mai semnificative progrese recente legate de drepturile LGBT a fost legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex la nivel național, în 2015. În iunie 2020, Curtea Supremă a SUA a decis, de asemenea, că legea drepturilor civile protejează homosexualii și persoanele transgender.

Concluziile celor de la Gallup vin în urma unui studiu realizat recent de Barna, care a constatat că două treimi dintre adolescenții și tinerii adulți (65%) sunt de acord că „multe religii pot duce la viața veșnică” în comparație cu 58% dintre adolescenții și adulții tineri intervievați în 2018.

În plus, 31% dintre adolescenții și tinerii adulți „sunt de acord” că ceea ce este „corect moral sau rău se schimbă în timp, în funcție de societate”, comparativ cu doar 25% în 2018.

Un studiu din 2018 realizat de Barna a caracterizat în mod similar Gen Z ca fiind „prima generație cu adevărat «post-creștină»”, doar 4% aderând la o viziune biblică asupra lumii.

„ Relativismul [m]oral nu doar că s-a strecurat în viziunea asupra lumii a Generației Z”, a declarat Jonathan Morrow, director al angajament cultural și mentor al studenților la Impact 360 Institute. „Acum este opinia majorității”.

Ryan Ries, co-fondator al The Whovers, o mișcare care caută să transmită mesajul Evangheliei școlilor și să le permită elevilor să trăiască cu îndrăzneală pentru Hristos, a declarat pentru The Christian Post că aceste statistici recente dezvăluie cât de important este pentru tineri să aibă o influență pozitivă, fundamentată biblic în viața lor.

„Anxietate, depresie, sinucidere, probleme de identitate - toate aceste lucruri sunt acum la un nivel record”, a spus el. „Vedem asta în toate școlile, o vedem în toată țara”.

Părinții, tinerii pastori și oricine lucrează cu adolescenți și tineri trebuie să „fie sincer în privința statisticilor și să le spună ce se întâmplă cu adevărat”, a subliniat Ries.

„Copiii știu că sunt deprimați, sinucigași și au parte de luptele lor, iar când încercați să îndulciți Evanghelia și să evitați problemele grele, nu vor ști că pot fi eliberați”, a explicat el. „Trebuie să avem conversații bune și să abordăm aceste lucruri pentru că altfel, pierdem ocazia de a avea un impact mare și de a-i învăța pe acești copii”.

Din cauza social media, tinerii pot păcătui în cele mai radicale moduri”, a spus Ries, adăugând: „Când eram tineri, trebuia să descoperim cum să păcătuim. Trăim în cu totul alte vremuri, unde copiii de 9 ani au mintea unor adolescenți din cauza conținutului la care sunt expuși. Devin imuni, împietriți și sunt corupți de el”.

Dar, ca rezultat, Ries a spus, „recolta este gata” pentru Evanghelie. El a spus că a văzut o creștere fără precedent în rândul adolescenților și a tinerilor, care și-au dedicat viața Domnului în ultimele luni.

„Fructul este atât de copt, încât este literalmente gata să cadă”, a spus el. „Toată lumea își dă viața Domnului. Trebuie să ai o conversație cu ei, să fii sincer cu ei, să le spui că îi iubești și că Dumnezeu îi iubește. Ei își doresc atât de mult eliberarea și adevărul pe care numai Evanghelia le poate oferi”.