Articole Semnele vremurilor

Judecătoarea Dana Gârbovan: Mai presus de orice, Iisus ne-a facut liberi. E scrisă în Constituție

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Judecătoarea Dana Gârbovan: Mai presus de orice, Iisus ne-a facut liberi. E scrisă în Constituție

Judecătoarea Dana Gîrbovan scrie, într-un text despre Înviere, despre libertate. Gîrbovan spune că Iisus i-a făcut pe oameni liberi și că această libertate este prevăzută și în Constituție. Judecătoarea face referire și la pandemie și la măsurile luate, pe care le cataloghează ca fiind corectitudine politică dusă la absurd.

"Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o." Ioan 1, 4-5 .Noaptea Învierii ne amintește tuturor că răul nu va triumfa asupra Binelui și că întunericul nu poate cuprinde lumina niciodată. Oricât de adânc ar fi întunericul, oricât de necuprins și de înspăimântător, o lumină cât de mică îl cuprinde. Întunericul nu e nimic, e doar absența luminii. Isus este Lumina lumii, și prin El am primit fiecare din noi lumina. E lumina Învierii, pe care o dăm unii altora în noaptea sfântă. E lumina pe care o avem fiecare din noi, lumina din fiecare bine făcut, din fiecare act de iubire, milostenie și iertare, din fiecare luptă purtată pentru dreptate și adevăr.

Ioan spunea ca: "Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu".(Ioan 1, 12)

Această putere care ni s-a dat este libertatea fiecăruia dintre noi. Mai presus de orice, Isus ne-a facut liberi, liberi să decidem fiecare pentru sine ce vrem să fim. De aceea libertatea individuală este sfânta, nefiind doar un drept recunoscut de stat prin faptul că e scrisă în Constituție și în legi. Cu libertatea ne naștem și cu ea murim, este puterea și darul dat fiecăruia de Dumnezeu. Cum folosim aceasta putere, dacă ne lepadăm sau, dimpotrivă, luptăm pentru ea, daca o mărturisim sau o renegăm ține de alegerea fiecăruia.

E important însă să știm că, dincolo de lupta fiecăruia, de câte câștigăm și câte pierdem, lupta finală a fost deja dusă pentru noi de Isus și a fost câștigată prin jertfa Sa.

Dincolo de măsti, dincolo de pandemii și războaie, de ură și dezbinare, de confiscarea libertății individuale în numele siguranței iluzorii, de trans-umanism, de supravegheri în masă, de corectitudine politică dusă la absurd, de nedreptate și deznădejde, există Învierea. Prin Înviere Binele a învins Răul și noi am primit puterea de a fi liberi și fii ai lui Dumnezeu în veci. Vă doresc, dragi prieteni, o sărbatoare a Domnului Isus binecuvântată, amintindu-vă mereu îndemnul lui Isus: "Umblati cât aveți Lumina ca să nu vă prindă întunericul. Căci cel ce umblă în întuneric nu știe unde merge. Cât aveți Lumina, credeți în Lumină, ca să fiți fii ai Luminii." (Ioan 12, 35-36) Cristos a înviat! Să ne bucurăm!", scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

www.stiripesurse.ro