Articole

Onisim Botezatu ◉ Mare atenție ce răspândiți în „Gat” și mai mare atenție ce distribuiți pe „ulițele mediatice ale Ascalonului.”

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Onisim Botezatu ◉ Mare atenție ce răspândiți în „Gat” și mai mare atenție ce distribuiți pe „ulițele mediatice ale Ascalonului.”

Vă salut cu respect dragi frați și slujitori. În ultimele zile mai multe evenimente neplăcute care zguduie Comunitatea Penticostală au fost disputate și distribuite pe toate rețelele de socializare. Noi știm că mediul online este unul insalubru și nesigur.

Preluarea unor mesaje vocale, a unor articole sau comunicate preliminarii ale unor fapte sau evenimente, nu constituie informații juste, dacă nu au fost judecate, probate și demne de distribuit. Mai ales dacă nu au trecut de analiza forului decizional al conducerii Cultului.

Părerile spuse de oameni, vlogurile din sufragerie, analizele personale care au puternice nuanțe de subiectivism, abordările tendențioase, nu fac altceva decât să de-a apă la moară, celor care oricum nu ne iubesc. Distribuirea materialelor cu tendințe de cancan, aruncă și mai multă blamă asupra unei entități care și-a câștigat o reputație bună în istorie, precum Cultul Penticostal.

Îndemn la mai multă moderație, dragoste, rugăciune, discernământ și echilibru când vine vorba de a distribui anumite elemente negative de conținut. În același timp, analizând cu atenție comunicatele oficiale ale conducerii Cultului Penticostal, care se întocmesc în urma unor investigații și cercetări minuțioase. Și bine ar fi să le studiem pe paginile oficiale ale Cultului.

Aș striga și eu ca regele David, răvăsit de durerea pierderii unui prieten, a morții împaratului Saul, răgușit dar cu majuscule: Nu spuneți lucrul acesta în Gat, nu răspândiți vestea aceasta în ulițele Ascalonului, ca să nu se bucure fetele filistenilor, ca să nu se laude fetele celor netăiați împrejur. (2 Samuel 1:20)

Mare atenție ce răspândiți în „Gat” și mai mare atenție ce distribuiți pe „ulițele mediatice ale Ascalonului.” Există o sete de senzațional. Se savurează cu nesaț știrile alarmiste și compromițătoare. Ne arătăm dezaprobarea față de unele fapte odioase, dar și dezaprobarea față de această poftă aprinsă de defăimare prin publicare și republicare, din motive de rating! Haideți să protejăm integritatea Bisericii lui Hristos! Haideți să fluidizăm răspândirea Evangheliei în această perioadă a evanghelizărilor! Haideți să fim buni! Haideți să nu deviem de la scopul principal al Bisericii lui Hristos, acela de a fi lumină, de a-L glorifica pe Dumnezeu.

Cu aleasă prețuire, pastor Onisim Botezatu