Articole

Sali Sabri ◉ E grozav să vezi cum interpretează oamenii de rând cele ce se petrec printre noi...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Sali Sabri ◉ E grozav să vezi cum interpretează oamenii de rând cele ce se petrec printre noi...
După o amânare de nouă ore, am urcat în avion în cele din urmă. Mi-am întins picioarele, mi-am așezat scaunul și mă pregăteam ca-n cele trei ore și ceva de zbor să dorm. Eu când îmi propun să dorm, dorm indiferent dacă mă aflu pe un scaun sau pe un pat. E un har să poți dormi când vrei.

În spatele meu, doi români mai închiși la culoare, au început să discute cu voce tare, fără să țină cont de dorința mea ascunsă. Vorbeau despre victoria echipei steaua București la Craiova. Trei zero. Am aflat de la ei că Gigi Becali așteaptă cu nerăbdare să finalizeze construcția bisericii și că după aia o să bată Barcelona pentru că Dumnezeu va fi de partea lui.

Din vorbă în vorbă au ajuns să discute despre fratele Pustan și necazul lui. Imediat mi-am dat seama că-s de ai mei. Unul era pro, celălalt contra. Pă la un moment dat am crezut că se iau la bătaie. Urlau. Ambii aveau doar convingeri imbatabile. Știau din surse sigure o grămadă de chestii. Când savuram și eu discuția lor, au început să vorbească despre Antonie. Mi-am spus că acum pot dormi liniștit. Da' de unde! S-au aprins iar. Ba că e bun, ba nu e rău și tot așa. Să vezi ce perspective profetice aveaua! Aoleu! Unul s-a supărat așa de tare că și-a scos Biblia. Și cotraziceri, tată, cu Scriptura în față. Mai că îmi venea să mă bag în discuția lor, dar mă apucară frica. Au vorbit și despre Pop Florin și despre Ianovici și mai de toate starurile noastre. Nu putea lipsi din discuția lor fratele Brânzei. Despre el au vorbit numai de bine.

Au ajuns la un moment dat să discute despre barbă, batic, fustă și cravată. Culmea, unul era pro celălalt contra. Discuții adânci, interpretări grozave, verdicte fără menajamente.

Au trecut trei ore, iar ei încă nu terminau discuțiile. "Bă, am ajuns" "pe bune, mă? Când au trecut, mă, trei ore și ceva?"

Mi-am luat geanta, m-am întors spre ei și i-am salutat cu pacea Domnului! "Hău, ești de-al nostru?" "Da, da, de-al vostru, dar cu barbă". Au râs, în sfârșit, amândoi deodată!

E grozav să vezi cum gândesc, cum văd, cum interpretează, oamenii de rând cele ce se petrec printre noi!

Sali Sabri