Articole

Sali Sabri ◉ Trăiți simplu...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Sali Sabri ◉ Trăiți simplu...

 O pensionară și-a comandat un telefon scump, 6.800 ron, și a primit niște șuruburi în loc de device-ul mult dorit. Pe mine nu m-a impresionat șarlătănia, pe cât m-a uimit doamna pensionară. 6.800 ron pe un telefon?

 E complicat să fii simplu. Trendurile ne obligă să fim sofisticați. Pari ciudat în ochii celor din jur dacă te îmbraci cu haine simple, dacă conduci o mașină veche sau dacă îți pui o căciulă pe cap când afară e frig.

Dacă ai un telefon simplu, dacă locuiești la țară, dacă crești găini, dacă ai un loc de muncă stabil cu o leafă modestă, se consideră că ești înapoiat. Dacă mergi la biserică duminica, dacă mai citești o carte, dacă te bucuri de lucruri mici, de o poză, de o pereche de pantofi ieftini, de un scaun făcut cu mâinile tale, se consideră că ești un ciudat și că nu ești "contextualizat".

Trăiți simplu. Bucurați-vă de familiile dvs. Sărutați-vă copiii, spuneți-le des celor dragi că-i iubiți. Iubiți oamenii și folosiți-vă de lucruri, nu invers.
 
Domnul Hristos s-a născut într-un grajd, a muncit într-un atelier de tâmplărie, a iubit oamenii, i-a mustrat pe farisei. A trăit simplu, a murit pe cruce și când l-au răstignit i-au scos cămașa de pe El. A biruit moartea și acum este la dreapta Tatălui. "Mai bine simpli și smeriți, dar de Dumnezeu iubiți"!

Sali Sabri