Articole Opinii Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Războiul domnului Iohannis împotriva părinților din România (I)

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Războiul domnului Iohannis împotriva părinților din România (I)
Cu încăpățânarea cu care acționează frecvent, dl Iohannis a lansat un război furibund împotriva părinților din România. Insistă cu obstinație să impună educația sexuală copiilor și adolescenților din România fără acordul, dar și împotriva voinței părinților lor. O face cu sprijinul direct al USR și cu sprijinul indirect al sutelor de mii ori milioanelor de creștini din România care l-au votat în funcția executivă.

Părinții informați ai României știu că în toamnă dl Iohannis a pierdut la Curtea Constituțională contestația făcută de dânsul pentru a anula legea adoptată de Parlament anul trecut care prevede „educația sanitară”, nu „educația sexuală”, pentru elevi și adolescenți și doar cu acordul părinților.

Dl Iohannis dorește tocmai inversul, educație sexuală și fără acordul părinților.

Pe 11 noiembrie anul trecu dl Iohannis a transmis Parlamentului o solicitare de reconsiderare a legii votate inițial de Parlament, insistând să se revină la versiunea originală a legii care prevede educație sexuală, nu de sănătate. Puteți citi motivarea și solicitarea dlui Iohannis aici: www.cdep.ro
 
Rar mi-a fost dat să citesc un document atât de anti-părinți, anti-valori și dăunător la adresa integrității morale, psihice și de identitate a copiilor și a tinerilor. Rar, de asemenea, mi-a fost dat să citesc un document atât de clar direcționat împotriva celor care aduc pe lume copii și doresc să-i educe în spirit moral și creștin.

Obiectivul unic al solicitării dlui Iohannis este educația sexuală, cu toate că legea adoptată în 2020 de Parlament are o sumedenie de prevederi adiționale privind copiii. Bizare și absurde, argumentele dlui Iohannis pot fi clasificate în următoarele categorii: (1) legea educației sanitare este contrară politicii naționale și internaționale; (2) este un impediment pentru combaterea „dificultăților cu care se confruntă unii membri ai societății din România”; (3) încalcă Strategia Națională de Apărare a Țării; (4) educația sexuală este indispensabilă remedierii inegalității, excluderii sociale, economice și culturale, și abandonului școlar.

Dl Iohannis demonizează părinții care insistă că ei trebuie să decidă dacă copiii lor pot primi „educație sexuală”. Acordul părinților, afirmă dânsul, creează „un obstacol în realizarea interesului superior al copilului”. În plus, el contravine „convențiilor internaționale ale României”, afirmă dl Iohannis în mod eronat.

Aceste convenții, adaugă el, „trebuie să primeze dreptului părintelui de a decide pentru copilul său”.

Pe înțelesul tuturor, dl Iohannis este de opinie că statul și agențiile de stat seculare primează când e vorba de educația copiilor, inclusiv educația sexuală. Un atac mai frontal, mai explicit și mai periculos împotriva părinților e greu de conceput.

Este, însă, o poziție eronată, o minciună. Dimpotrivă, în dreptul internațional părinții au dreptul primordial în relația cu statul privind educația morală și spirituală a copiilor lor.