Anunțuri decese Articole

Peter Costea ◉ Trecerea la cele veșnice a unui luptător al credinței: Costel Lăcătuș

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Trecerea la cele veșnice a unui luptător al credinței: Costel Lăcătuș
Am aflat cu multă durere acum câteva zile despre trecerea timpurie la cele veșnice a unui mare luptător al credinței: Costel Lăcătuș. Costel mi-a fost prieten, frate întru Hristos și un luptător neobosit pentru valorile creștine.

L-am cunoscut prima dată pe la mijlocul primului deceniu când munceam împreună la primul proiect de revizuire a Constituției pentru protejarea familiei și căsătoriei creștine. Am lucrat împreuna după aceea la toate proiectele majore în care am fost implicat: europarlamentarele din 2014, referendumul pentru căsătorie din 2018 și europarlamentarele din 2019.
 
Costel a fost un om harnic. Un om loial bisericii și comunității creștine din care făcea parte. Și-a respectat frații întru Hristos. A fost cunoscut pentru integritatea lui și abnegația cu care muncea pentru răspândirea Adevărului în comunitățile marginalizate din județul Iași și nordul Moldovei. Uneori muncea cu atât de mult spor și abnegație încât îmi era greu să țin pasul cu el. Am fost binecuvântat să am un prieten atât de dinamic care îmi umplea zilele de campanie cu evenimente și întruniri folositoare, fie în Iași, fie în județele învecinate.

Prin el am fost binecuvântat să cunosc alți oameni frumoși, cu un caracter creștin deosebit. El m-a introdus comunităților creștine din Ruginoasa, Pașcani, Ciurea și alte comunități unde era bine primit și văzut. Nu o dată, mergând împreună pe străzile Iașiului să împărțim materiale pentru referendum ori electorale, Costel era oprit de oameni care doreau să-i strângă mâna, să-i mulțumească pentru un ajutor dat cu ani în urmă, ori să-i ceară din nou ajutorul. Costel a fost nu doar un misionar al valorilor în spațiul public, dar și un om care căuta bunăstarea oamenilor de rând. A împlinit vorba cu fapta.

Prin el și datorită credibilității lui am ajuns să cunosc multe persoane influente în Iași, inclusiv Primarul, care știa îndeaproape despre acțiunile caritabile ale lui Costel.

Ultima dată m-am văzut cu Costel în septembrie 2019. Nu îmbătrânise de fel. Era la fel de vioi, plin de hărnicie pentru Hristos și entuziast ca prima dată când ne-am cunoscut.

Vestea trecerii lui la cele veșnice m-a întristat. Covidul l-a luat de lângă cei dragi. Costel a lăsat în urmă o soție despre care vorbea frecvent și cu o afecțiune deosebită. A lăsat în urmă și copii, răspândiți în diferite țări, după care îi era dor și de care era mândru. A fost un familist convins care a luptat lupta cea bună pentru familie.

Un tovarăș de luptă se odihnește acum la umbra Celui Preaînalt. Își merită odihna. Fie ca Dumnezeu să-i mângâie familia îndoliată și să ridice din familia lui Costel bărbați și femei care să-i ducă mai departe misiunea și convingerile.