Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Trist și șocant: 21% dintre pastorii protestanți nu consideră imorale „căsătoriile” unisex

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Trist și șocant: 21% dintre pastorii protestanți nu consideră imorale „căsătoriile” unisex
Cascada sondajelor de opinie prilejuite de „luna rebeliunii sexuale” continuă. Iată unul cu totul unic și șocant, unul peste care până acum încă nu am dat: un sondaj de opinie la pastorii protestanți din America privind poziția lor față de „căsătoriile” unisex.

Christianity Today a publicat sondajul pe 22 iunie, sondajul fiind făcut de Lifeway Research. Link: https://www.christianitytoday.com/.https://www.newsnetcrestin.ro/same-sex-marriage...
Potrivit sondajului, „one in five protestant pastors say they see nothing wrong with two people of the same gender getting married / unul din cinci pastori protestanți spun că nu vad nimic rău în două persoane de același sex căsătorindu-se”.

Parcă devii năucit și nu îți vin cuvinte sau gânduri în minte când citești astfel de știri. Din nefericire, această știre este reală, actuală. Te întrebi: cum poate un pastor să gândească ori să spună așa ceva?

Te întrebi, în plus, câți printre ei sunt, de fapt, atei. Pentru că dacă crezi în Dumnezeu, crezi în Adevăr, inclusiv în Adevărul privind familia, sexualitatea și căsătoria.

Mizeriile seculare intră nu doar în familiile noastre, dar și în lăcașurile noastre de închinare. Cu același tact ispititor, cu aceeași agresivitate, cu aceleași argumente.

Procentul pastorilor evanghelici care găsesc căsătoriile unisex acceptabile, însă, este mult mai mic, 4% la baptiști și 1% la penticostali. Cu toate acestea, orice procent peste 0% este o tragedie. Doar o respingere totală de 100% este acceptabilă.

În tot șocul acesta, însă, există și o știre cât de cât „încurajatoare”: procentul pastorilor protestanți care agreau cu căsătoriile homosexuale era de 24% în 2019, deci azi fiind în descreștere.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact
 Peter Costea