Articole Actualitatea israeliană

Relația și responsabilitatea creștinului față de Israel

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Relația și responsabilitatea creștinului față de Israel

Isus este unul dintre ai lui Israel. El s-a născut în Israel. El a trăit în Israel. Iar de Sărbătoarea Paștele din Israel (14 Nisan), Isus Și-a dat viața pe cruce pentru păcatele lumii. El a înviat în Israel. El s-a înălțat la cer din Israel. Primii Săi ucenici au fost descendenți ai lui Avraam, Isaac și Iacov. Și El Se întoarce în Israel pentru a-Și stabili Împărăția.

Un creștin este un urmaș al lui Isus, Mesia lui Israel, regele davidic promis al Israelului, care este Mântuitorul lumii!

Ca generație care asistă la încercări continue de discreditare, devalorizare, dezmembrare și distrugere a Israelului, trebuie să răspundem la întrebarea: Care este relația și responsabilitatea creștinului față de Israel? Iată o listă scurtă:

  1. Un creștin este un credincios al Bibliei care se bazează pe promisiunea biblică că Dumnezeu a dat țara lui Israel poporului evreu și că, împlinind Scripturile profetice, Dumnezeu este în spatele readunării poporului lui Israel, în țara lui Israel, după aproape 2000 de ani de împrăștiere. Dumnezeu Își ține promisiunile și nu-Și poate anula caracterul.
  2. Un creștin autentic luptă împotriva ignoranței și nebuniei antisemitismului. Nu există prieten mai mare al păcătoșilor, al omului sau al Israelului – decât Isus. Cu toate acestea, în mod tragic, istoria atestă acte de nedescris care au fost făcute împotriva evreilor de către cei care au purtat o "mască a Creștinismului". Creștinii autentici care cred în Biblie denunță aceste acte! (Zaharia 2:8; Deuteronom 7:7-9a)
  3. În centrul credinței creștine se află credința în Noul Legământ din Ieremia 31, care a fost promis Israelului și inaugurat prin moartea lui Isus pe cruce. Acest nou legământ este celebrat și amintit astăzi în ceea ce se numește Împărtășanie. Cuvântul ebraic pentru Noul Legământ este "brith Hadasha" – de unde vine expresia "Noul Testament".

Să ne rugăm pentru o revărsare a Duhului Sfânt al lui Dumnezeu în aceste ultime zile. "Voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului Duhul harului și al rugăciunii; atunci vor privi la Mine, pe care L-au străpuns" (Zaharia 12:10).

Să-i provocăm pe prietenii noștri iudei la gelozie în planul genial al Tatălui ceresc în Fiul Său Mesia, Domnul Isus, așa cum a spus Pavel: "Zic dar, că s-au poticnit ca să cadă? Cu siguranță nu! Dar prin căderea lor, pentru a-i provoca la gelozie, mântuirea a venit la Neamuri." (Romani 11:11)

Să nu ne rușinăm de Evanghelie cum spune și apostolul Pavel și să vestim Evanghelia lui Isus Hristos iudeilor și neamurilor!

Timpul pentru a-l favoriza pe Israel a sosit.

 

Detalii aici: ???? Relația și responsabilitatea creștinului față de Israel

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |

 Galerie foto