Articole Opinii

Samy Tuțac ◉ Câteva considerații la rece despre zilele de 6-7 Ianuarie 2021...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Samy Tuțac ◉ Câteva considerații la rece despre zilele de 6-7 Ianuarie 2021...
1. Libertatea de expresie a oamenilor, în legătură cu oricare aspect al vieții, nu poate și nu trebuie să fie restrânsă sau anulată. Așa cum, timp de patru ani opozanții președintelui Trump și-au tot exprimat supărările, și suporterii lui aveau dreptul la asta.

2. Violențele celor care au intrat în Capitoliu nu sunt acceptabile oricât de îndreptățită le-ar fi fost supărarea. În plus, o mână de oameni exaltați au aruncat o stigmă nemeritată asupra majorității covârșitoare a celor care au protestat pașnic.

3. Violențele verbale de ieri ale liderilor politici de stânga sunt, de asemenea, inacceptabile. Viitorul președinte, dar și alti lideri din anturajul lui, și-au arătat limitele și ipocrizia. Limbajul dublu și standardele duble li se vor întoarce între ochi exact ca un bumerang în zilele care vor urma.

4. Discursul de ieri al președintelui Trump a fost discursul unui adevărat președinte, din păcate venit prea târziu. Cel din 6 Ianuarie a fost discursul unui adolescent supărat că prietena lui s-a dus cu altul la film, un discurs nedemn de un președinte care a făcut multe lucruri bune.

5. Cenzura de orice fel este inacceptabilă într-o societate liberă și democratică. Șefii marilor rețele sociale se cred deja dumnezeii acestei lumi. Cenzurarea presedintelui Americii, în numele corectitudinii politice, este un act de obrăznicie fără margini, iar politicienii și cetățenii care salută dictatura pumnului în gură sa fie siguri că nu vor fi scutiți în viitor.

6. Mike Pence a fost de departe omul zilei. A dovedit că este un adevărat bărbat de stat, ceea ce majoritatea politicienilor nici nu sunt, nici nu pot să fie. S-a văzut la el caracterul puternic al unui creștin autentic, care a rămas loial echipei până la capăt, dar care nu este dispus pentru nimic în lume să-și încalce crezul și principiile.

7. Creștinii trebuie să învețe, până nu este prea târziu, că speranța noastră nu trebuie să fie în vreun partid politic, deși trebuie să votăm întotdeauna conform conștiinței noastre. Trebuie să ne punem speranța întodeauna doar în Domnul Isus Cristos. Să nu ne lăsăm dezbinați pe criterii politice, să ne rugăm și să luptăm prin mijloace pașnice pentru libertate, dreptate și demnitate.

Nu uitați, politica ne dezbină, dar Domnul Isus Cristos ne unește!

Samy Tuțac