Articole

Samy Tuțac ◉ De ce susțin și mă implic în fiecare an în taberele cu copiii/tinerii?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Samy Tuțac ◉ De ce susțin și mă implic în fiecare an în taberele cu copiii/tinerii?
Dincolo de faptul că la Școala duminicală ei sunt împreună doar aproximativ 30-37* ore pe an, iar într-o tabără de 7 zile (24h) ei sunt împreună 168 ore pe an, în tabere avem ocazia să-i învățăm pe tineri să trăiască cu bucurie, în simplitate şi în milă.**

Trebuie să vorbim cu pasiune despre bucuria de a fi copiii lui Dumnezeu, bucuria de a fi împreună şi de a-L lăuda pe Dumnezeu, bucuria de a-L descoperi pe Dumnezeu în semenii noştri.

Trebuie să-i învățăm pe tineri simplitatea de a nu avea prea multe lucruri materiale. Există tendința de a pune lucrurile materiale, lucruri care sunt moarte, în centrul vieţii noastre, iar cu timpul ne trezim că viața noastră devine moarte.

Trebuie să-i învățăm pe tineri să așeze în centrul vieţii lor ceva viu, relaţia cu Dumnezeu, relaţia cu semenii lor. Numai atunci viaţa noastră devină viaţă adevărată, viaţă vie!

Trebuie să le reamintim tinerilor că noi trăim prin mila lui Dumnezeu. Așa cum Dumnezeu ne iubeşte, şi noi trebuie să ne iubim unii pe alţii, să fim milostivi unii cu alţii, să ne gândim mai întâi la semenul nostru şi abia apoi la persoana noastră.

Trebuie să ne străduim să le arătăm tinerilor bucurie, simplitate, milă și cât de frumoasă devine viaţa noastră când învățăm să cultivăm aceste virtuți creștinești, uitate de cei mai mulți astăzi.

Toate acestea trebuie să existe într-o tabără creștină…

Samy Tuțac

*-un an are de obicei 52 de duminici, uneori chiar 53, dar avand in vedere vacanța de vară plus unele sărbători, rămân doar maxim 37 de ore de școală duminicală. Chiar dacă se adaugă și oarticiparea lor la serviciile de închinare, în care eu cred cu tărie, tot e mai puțin timp într-un an decât într-o tabără. În plus, tabăra creștină se apropie cel mai mult de experiența bisericii primare.

**-este adevărat că responsabilitatea principală în creșterea și educarea copiilor o au părinții, dar eu vorbesc aici despre rolul bisericii în creșterea lor spirituală și mai ales despre integrarea lor în comunitatea creștină.