Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Titus Corlățean, intervenție în sprijinul familiei Rotundu

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Titus Corlățean, intervenție în sprijinul familiei Rotundu
"Am cerut MAE să demareze rapid procedurile de sprijin și asistență pentru că vorbim de cetățeni exclusiv români.

Situația așa cum o știu în clipa de față ascunde o dramă, nu doar cea pe care o putem percepe imediat, faptul că vorbim de un copilaș de o lună cu o boală, cu părinții care au fost arestați cu suspiciuni de anumite tratamente incorecte.

În realitate, s-ar putea, și aici numai medicii și sper să fie o evaluare imparțială a medicilor danezi, ar trebui să fie o chestiune care să confirme ceea ce se cam bănuiește în clipa de față: faptul că există de fapt un malpraxis în sistemul medical danez care a asistat mama care urma să nască.

Vorbim de faptul că mama a avut un travaliu foarte dificil, ea a fost internată în spital și a fost trimisă acasă, deși depășise termenul de naștere.(...)

Mama s-a chinuit, a avut un travaliu serios, iar abia după două zile nașterea a fost foarte dificilă, pe cale naturală. Ulterior s-a descoperit că acest copilaș avea hemoragie internă la nivelul craniului și că acest copil ar fi fost zguduit de părinți.

Dacă nu au dat curs solicitărilor mamei după naștere care a tot semnalat că ”vedeți că bebelușul plânge, sunt probleme!”, iar ei au spus că ”nu, că așa sunt copiii că au colici”. 

Nu sunt cadru medical, dar nu poate fi exclusă o traumă prin naștere. Asta trebuie să stabilească medicii!”

"Danezii nu și-au pus problema de malpraxis, dar am discutat foarte amănunțit cu oficialii, pentru că noi avem un istoric foarte puțin plăcut în ultimii ani de cazuri de familii de români despărțite de copiii lor.

Cei doi sunt oameni care s-au încadrat bine în societatea daneză. Tatăl are un loc de muncă stabil, mama avea grijă de copilaș. Sunt oameni care nu au ridicat niciun fel de probleme.

Vă spun o chestiune extrem de privată, sper să nu se supere familia. Această familie a mai pierdut un copil anterior și și-au dorit foarte mult un copil pe care l-au obținut.

Dacă cineva își imaginează că într-o astfel de situație pot fi părinți care să brutalizeze ceva ce consideră a fi un dar de la Dumnezeu, cred că se înșală profund.

În clipa de față e o anchetă cu privire la ce ar fi făcut sau n-ar fi făcut părinții și se discută prin intermediul polițistului de caz. Ambasada noastră ține legătura cu polițistul respectiv. 

Eu sper ca de data aceasta să ne mișcăm ca stat mult mai serios”, a spus Titus Corlățean