Apel la rugăciune Diaspora Română Creștină

Familie de români din Danemarca trăieşte un coşmar. Părinţii după gratii, de copil nu se ştie nimic...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Familie de români din Danemarca trăieşte un coşmar. Părinţii după gratii, de copil nu se ştie nimic...

Pentru orice cuplu de oameni normali, naşterea unui copil este o mare fericire, probabil cea mai mare fericire pe care doi oameni care se iubesc o pot trăi. Aşa ar fi trebuit să fie şi pentru Ionuţ şi Sorana Rotundu, un cuplu de români stabiliţi în Danemarca. Însă naşterea bebeluşului lor, micuţul Mathias, s-a transformat rapid într-un coşmar oribil. Cei doi au ajuns după gratii, copilul este în grija statului, iar familia celor doi este înnebunită că nu ştie nimic despre bebeluş şi cere ajutorul statului român.

Ce s-a întâmplat?

Potrivit fratelui Soranei, mama micuţului Mathias, Sorana a avut o naştere dificilă, fiind în travaliu două zile...

"Povestea a început acum o lună de zile când Sorana trebuia să nască. Ea a fost la toate controalele, căci a pierdut înainte o sarcină din motive medicale. (...) S-a dus cu dureri la spital vineri, vineri noaptea i-a făcut o injecţie de durere şi apoi au trimis-o acasă că nu avea dilataţia suficientă, cu durerile alea, a revenit înapoi sâmbătă noaptea că nu mai putea de durere... S-a dus cu maşina, că ambulanţa n-a vrut s-o ia, a ajuns la spital, a fost un travaliu de două zile, s-a chinuit foarte mult să nască copilul, la sfârşit le-a zis asistentelor că nu mai poate, şi i-au dat un cearceaf de el să tragă până iese bebeluşul", a povestit unchiul Soranei, pentru Epoch Times.

La două zile după ce a născut, Sorana a fost trimisă cu copilul acasă, deşi bebeluşul nu se simţea bine, nu mânca, vomita. Medicii i-ar fi spus însă că e normal, că bebeluşul are colici, a mai povestit Beniamin, fratele Soranei.

Apoi a început coşmarul, copilul a început să plângă încontinuu, zi şi noapte, nu mânca, scădea în greutate. La Sorana şi Ionuţ a venit moaşa care îi spunea mereu că nu e motiv de îngrijorare, spune Beniamin, fratele Soranei.

"Copilul meu are ceva, nu ia în greutate, nu poate să doarmă", îi spunea - potrivit lui Beniamin - Sorana moaşei care o încuraja spunându-i că e de la colici şi în câteva zile o să treacă.

Situaţia s-a înrăutăţit însă, bebeluşul plângea până se învineţea la faţă şi mama a tot sunat la ambulanţă. Însă, potrivit lui Beniamin, părinţii bebeluşului au fost întrebaţi dacă cel mic are febră şi când li s-a spus că nu, au refuzat să trimită ambulanţa. Când părinţii au insistat că vin ei la urgenţă cu copilul, li s-a spus că vin degeaba şi să îşi facă o programare pentru analize. Părinţii au sunat să facă programare şi li s-a făcut pe 1 şi pe 2 februarie. Nu au mai ajuns însă la analize...

Luni dimineaţa, pe 31 ianuarie 2022, copilul a făcut o criză urâtă - mişcări necontrolate ale mâinii, ale unui picior şi dat din cap, şi părinţii au sunat disperaţi la ambulanţă. Finalmente, ambulanţa a venit şi copilul a fost dus la spitalul Esbjerg, unde ar fi fost diagnosticat cu hemoragie craniană.

Potrivit familiei, Mathias a fost transferat rapid la Spitalul din Odense, iar medicii, după ce au pus diagnosticul de hemoragie craniană, au anunţat poliţia pentru a stabili dacă copilul s-a născut cu ceva probleme sau s-a întâmplat ceva pe parcurs. Cei doi soţi au fost arestaţi şl poliţia face o anchetă pentru a se verifica dacă şi-au agresat copilul.

De atunci, familia Soranei şi a lui Ionuţ umblă înnebunită să afle despre soarta lor şi, mai ales, despre a bebeluşului, În pofida tuturor eforturilor lor n-au reuşit să ia legătura cu cei doi şi nici să afle informaţii despre starea de sănătate a bebeluşului, singurul răspuns care li s-a dat fiind că datele sunt confidenţiale.

Deşi cred că Sorana şi Ionuţ n-au nicio vină pentru ce li s-a întâmplat rău bebeluşului şi îi consideră pe cei doi părinţi foarte buni, familia celor doi înţelege că poliţia trebuie să îşi facă datoria şi să desfăşoare ancheta care se impune în astfel de cazuri. Vrea însă să dea de micuţul Mathias şi să îl ia acasă, în România, unde să fie crescut de bunici şi de cei care îl iubesc, în loc să stea în grija statului danez.

Ajutată de comunitatea Voluntari în Europa, condusă de Adriana Mureşan, familia Soranei şi a lui Ionuţ au reuşit să aibă o întâlnire cu ambasadorul României în Danemarca, care le-a promis sprijnul.

"Nu ştim absolut nimic, astăzi am avut o întâlnire cu ambasadorul României în Danemarca, au zis că ei sunt de partea noastră şi ne susţin. (....) Nimeni nu ne-a spus oficial că Mathias trăieşte", s-a plâns Beniamin.

Până la veşti despre copil (deocamdată ambasada noastră în Danemarca ar fi comunicat că dacă ar fi fost ceva rău cu copilul familia ar fi fost anunţată, de unde se poate deduce că micuţul Mathias este în viaţă şi spitalizat) familia caută un avocat în Danemarca specializat pe Protecţia şi Drepturile Copilului şi Drepturile Omului care îi poate ajuta în demersurile pentru repatrierea bebeluşului, înainte ca el să fie dat în plasament sau adopţie de către statul danez, care acum are tutela.

Apropiaţii familiei ne-au mai rugat să menţionăm că Sorana are studii de psihologie, nu este deci o femeie needucată şi care să nu-şi poată înţelege şi controla emoţiile şi pornirile.

Redacţia noastră a luat legătura cu MAE pentru mai multe informaţii. Vom reveni cu ele când ne vor parveni.

www.epochtimes-romania.com

Vezi şi: 

  

Beni Ciobotaru, fratele Soranei Rotundu, scrie urmatoarele: 

Buna ziua. Va scriu sa va semnalez situatia surorii mele, Sorana Rotundu, care în acest moment este arestată împreună cu soţul ei, Ionuţ Rotundu în penitenciare diferite iar copilul în vârstă de aproape o lună a fost luat de către autoritatea Kommuner fără nicio explicaţie şi refuzând a oferi orice informaţie familiei despre starea de sănătate a copilului sau locaţia acestuia.
 
Ei locuiau în oraşul danez Sander Omme, împreună cu Mathias, copilul lor nou-născut.
 
La câteva zile după naştere, bebeluşul a început să plângă mult şi nu se odihnea mai deloc. A fost solicitat sprijinul moaşei în mai multe rânduri de la care au primit răspunsul că poate fi de la colici sau că aşa mai plâng bebeluşii.
 
După apeluri repetate la ambulanţă, Mathias a ajuns la spital. Am înţeles că a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală dar nu ne-a fost adus la cunoştinţă nimic legat despre acest fapt nici de la medici şi nici documente care să ateste acest lucru. De atunci nu mai ştim nimic de Mathias.
 
Când spunem nimic ne referim la tot, cum ar fi: investigaţii medicale, RMN, declaraţii medici sau orice fel de probă în acest sens. Explicaţiile pe scurt şi răspunsul primit au fost că: “Sunt date confidenţiale!”. Noi reprezentăm familia unui copil nou născut şi nu concepem faptul să nu ştim absolut nimic despre el. Nici unde se află, nici care este starea lui de sănătate sau dacă a fost predat către o familie în plasament.
 
Va rugam sa ne sustineti in rugaciune si daca aveti vreo informatie utila care ne-ar fi de folos: un avocat danez specializat pe probleme de Protectie a copilului sau orice oficialitate de aici care s-ar putea implica sa rezolvam situatia!