Știri externe Puls misionar Apel la rugăciune Mapamond Creștin

Rugăciune pentru biserica persecutată - Uzbekistan

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Rugăciune pentru biserica persecutată - Uzbekistan
Se află în Asia Centrală și are o populație de 33,3 milioane locuitori, din care 96% este considerată neevanghelizată, religia majoritară este islamul, iar creștini evanghelici sunt aproximativ 0,2%.

Se află pe locul 18 în clasamentul țărilor cu persecuții.

Sursele principale de persecuții sunt: dictatura guvernamentală, corupția organizată, islamul extremist, familia și prietenii.

Creștinismul este considerat a fi ceva străin și un factor destabilizator.

Guvernul monitorizează grupurile religioase prin interceptări telefonice, amplasări de microfoane în casele unor credincioși și spioni infiltrați. Tot mai puține biserici primesc autorizație de funcționare și tot mai multe își pierd autorizația. Bisericile de casă sunt percheziționate, iar credincioșii pot fi amendați pentru posesia unei Biblii și pentru deținerea pe telefon a unor cântări creștine. Creștinii care distribuie Biblii și literatură creștină primesc amenzi foarte mari, iar unii sunt arestați și condamnați la închisoare.

Convertirea de la islam la creștinism pătează onoarea familiei, iar familia deseori se răzbună pentru a îndepărta rușinea adusă. Unele fete creștine sunt răpite și căsătorite forțat cu musulmani.

În pofida acestor probleme pe care le întâmpină creștinii evanghelici în Uzbekistan, rata anuală de creștere a creștinismului evanghelic este de 4,4%.

Haideți să ne unim în rugăciune pentru frații noștri care împărtășesc aceeași credință, dar nu și aceeași libertate.

Să ne rugăm pentru creștinii persecutați, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta țară (avem și un misionar român în Uzbekistan), pentru oamenii neevanghelizați din Uzbekistan, dar și pentru persecutori, ca să-L întâlnească pe Isus.