Știri externe Puls misionar Apel la rugăciune Mapamond Creștin

Rugăciune pentru biserica persecutată - Vietnam

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Rugăciune pentru biserica persecutată - Vietnam
Se află în sud-estul Asiei și ocupă locul 21 în clasamentul țărilor cu cele mai severe persecuții.

Din populația de 97,4 milioane de locuitori, 8,7 milioane sunt creștini. Vietnamul este o țară comunistă, iar majoritatea populației este formată din atei, budiști și animiști.

Autorizațiile pentru construirea bisericilor se obțin foarte greu; de obicei le obțin doar bisericile care acceptă să fie monitorizate de stat. Bisericile și proprietățile creștine sunt atacate și demolate, iar liderii și creștinii care răspândesc Evanghelia sunt adesea arestați și închiși. O parte semnificativă din credincioși nu au cunoștințe biblice de bază, fiind vulnerabili la învățătură falsă. Mulți creștini au murit în urma torturii și a înfometării îndelungate din închisoare.

Creștinii care provin din budism sau animism se confruntă cu cele mai severe persecuții, fiind persecutați atât de comunitate, cât și de autorități. Creștinii sunt percepuți ca trădători ai comunității și culturii vietnameze, precum și catalogați ca fiind și agenți sub acoperire ai vestului. Multor creștini le sunt refuzate serviciile sociale, cum ar fi asistența medicală și educația, iar alții își pierd locul de muncă. Multe familii care se convertesc la creștinism sunt expulzate din sate, să trăiască la limita subzistenței.

În ciuda acestor persecuții dure, Biserica din Vietnam este în creștere. Haideți să ne unim în rugăciune pentru frații noștri care împărtășesc aceeași credință, dar nu și aceeași libertate. Să ne rugăm pentru creștinii persecutați, pentru misionarii care duc Evanghelia în această țară, pentru oamenii neevanghelizați din Vietnam, dar și pentru persecutori, ca ei să-L întâlnească pe Isus.