Știri externe Puls misionar Apel la rugăciune Mapamond Creștin

Rugăciune pentru biserica persecutată – Turkmenistan

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Rugăciune pentru biserica persecutată – Turkmenistan
Turkmenistanul se află în Asia Centrală, în fosta Uniune Sovietică. Are o populație de 5,8 milioane locuitori, din care 70 000 sunt creștini, iar creștini evanghelici sunt aproximativ 0,1%. Religia majoritară este islamul, iar populația majoritar musulmană este adânc înrădăcinată în ateism.
 
Turkmenistanul ocupă locul 22 în clasamentul țărilor cu persecuții.
 
Importul și tipărirea materialelor creștine sunt foarte restricționate, iar literatura creștină este adesea confiscată. Nu există libertate pentru nicio sursă de informații.
 
Înregistrarea unei biserici este aproape imposibilă, iar nerespectarea acestei decizii duce la atacuri, amenințări, arestări și amenzi. Serviciile și acțiunile bisericilor sunt monitorizate de poliție și de serviciile secrete, iar în biserici se înfiltrează ,,creștini” informatori.
 
Participarea la bisericile din case este sancționată cu amenzi, confiscarea bunurilor materiale și tăierea salariilor. Amenzile sunt foarte mari, iar dacă nu sunt plătite, bunurile personale sunt confiscate.
 
Credincioșii, foști musulmani, sunt închiși, bătuți și expulzați din comunitățile lor. Femeile care părăsesc islamul riscă să fie răpite și forțate să se căsătorească cu musulmani. Copiii creștini sunt izolați și umiliți în fața clasei. Convertirea musulmanilor la creștinism înseamnă dezonorarea familiei. Ei riscă să se confrunte cu ostilități din partea familiilor, comunităților și a statului.
 
În ciuda restricțiilor, Evanghelia este proclamată în mod regulat prin diferite forme, inclusiv mărturie personală.
 
Haideți să ne unim în rugăciune pentru frații noștri care împărtășesc aceeași credință, dar nu și aceeași libertate. Să ne rugăm pentru creștinii persecutați, pentru misionarii care duc Evanghelia în această țară, pentru oamenii neevanghelizați din Turkmenistan, dar și pentru persecutori, ca să-L întâlnească pe Hristos.