Știri externe Puls misionar Apel la rugăciune Mapamond Creștin

Rugăciune pentru biserica persecutată – Turcia

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Rugăciune pentru biserica persecutată – Turcia
Turcia are o populație de 82 milioane locuitori, din care 0,6% sunt creștini, iar creștinii evanghelici sunt aproximativ 0,04%. Turcia este una din cele mai mari țări neevanghelizate și se află pe locul 36 în clasamentul țărilor cu persecuții.
 
Turcia a fost în mare măsură un stat creștin până la invazia turcilor otomani, iar ca urmare a acestei invazii, țara a căzut sub stăpânire musulmană. După lovitura de stat eșuată în mai 2016, nivelul de intoleranță față de cei care nu-l sprijină pe președintele Erdogan s-a intensificat, la fel și islamizarea societății turce.
 
Există un nivel ridicat de naționalism în Turcia, iar opinia generală este că un turc se naște musulman. Părăsirea islamului este considerat trădare a identității turcești, a islamului și a familiei, iar cei care se convertesc de la islam la creștinism se confruntă adesea cu o presiune puternică din partea familiei, prietenilor și comunității pentru a reveni la islam.
 
Creștinii experimentează frecvent diferite forme de discriminare, calomnii și atacuri. Ei sunt adesea portretizați în mod negativ în mass-media.
 
„Ceva încântător se întâmplă între tinerii musulmani din Turcia. Unii din ei au început să realizeze că islamul nu este logic și nu este religia adevărată, astfel au ales să devină interesați de Biblie, iar unii apelează la creștini pentru a se ruga pentru ei.”
 
Haideți să ne unim în rugăciune pentru frații noștri care sunt persecutați pentru credință. Să ne rugăm pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta țară (sunt și misionari români în Turcia), pentru oamenii neevanghelizați din Turcia, și pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.