Știri externe Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Ordonanța anti-convertire a fost aprobată în statul indian Uttar Pradesh

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Ordonanța anti-convertire a fost aprobată în statul indian Uttar Pradesh

Minoritățile se tem de o escaladare a violenței motivată religios

Guvernul din Uttar Pradesh, condus de Partidul Bharatiya Janata (PBJ), a aprobat „Ordonanța privind interzicerea convertirii ilegale a religiei”. Ordonanța are același efect juridic ca actele privind libertatea religiei, denumite în mod popular drept legi anti-convertire, aplicate în opt dintre cele 29 de state ale Indiei.

La 24 noiembrie, Cabinetul de Stat din Uttar Pradesh, prezidat de ministrul șef Yogi Adityanath, a aprobat un proiect de ordonanță menit să limiteze convertirile religioase forțate sau necinstite. Având în vedere că legislativul statului Uttar Pradesh nu este în sesiune, constituția conferă guvernatorului puterea de a promulga o ordonanță care are același efect ca o lege adoptată de legislativ. Ordonanța, care a fost aprobată de guvernatorul Uttar Pradesh la 28 noiembrie, este valabilă timp de șase luni și va trebui să fie confirmată de legislativul statului Uttar Pradesh atunci când se reunește.

Conform textului ordonanței, convertirile religioase cu forța vor fi pedepsite cu o închisoare de la unu până la cinci ani și cu o amendă de 15.000 de rupii (aproximativ 203 USD). Totuși, convertirile religioase forțate ale minorilor, femeilor sau membrilor comunităților dintr-o castă de jos vor fi pedepsite cu o închisoare de la trei până la 10 ani și cu o amendă de 25.000 de rupii (aproximativ 339 USD).

Înainte de aprobarea ordonanței, ministrul șef Adityanath a promovat în mass-media narațiunea conspirativă a „jihadului iubirii” ca justificare a ordonanței. Conform acestei narațiuni, un număr mare de femei hinduse sunt înșelate să se convertească la islam de către bărbații musulmani prin căsătorie. Ordonanța desemnează în mod specific căsătoriile făcute cu scopul convertirii religioase ca fiind ilegale.

Din punct de vedere istoric, naționaliștii hinduși radicali au folosit spectrul convertirilor eligioase în masă la creștinism ca justificare pentru a adopta legi similare care limitează libertatea religioasă. Potrivit acestor naționaliști, creștinii indieni convertesc hindușii săraci la creștinism în masă prin mijloace frauduloase.

Cu toate acestea, datele populației din India nu susțin această conspirație. În 1951, primul recensământ după ce națiunea și-a câștigat independența, creștinii reprezentau 2,3% din populația Indiei. Conform recensământului din 2011, cele mai recente date de recensământ disponibile, creștinii reprezintă tot 2,3% din populație.

În statele în care sunt adoptate în prezent legi similare celor anti-convertire, inclusiv Odisha, Madhya Pradesh, Arunachal Pradesh, Chhattisgarh, Gujarat, Jharkhand, Himachal Pradesh și Uttarakhand, legile sunt abuzate pe scară largă. Naționaliștii radicali abuzează de aceste legi acuzând în mod fals creștinii că au convertit cu forță indivizii la creștinism pentru a justifica hărțuirea și asaltul. Poliția locală trece deseori cu vederea violența comisă împotriva creștinilor din cauza acuzației false de convertiri forțate.

„Această lege va împuternici și mai mult poliția și tâlharii”, a declarat dr. John Dayal pentru ICC. „Chiar înainte de aprobarea acestei ordonanțe, forțele de poliție din Uttar Pradesh păreau să creadă că o lege anti-convertire exista deja în cărți”.

Până în prezent, nicio persoană nu a fost condamnată pentru convertiri forțate în India. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că unele dintre legile anti-convertire sunt în cărți din 1967.

William Stark, directorul regional al ICC pentru Asia de Sud, a declarat: „Noi, cei de la International Christian Concern, suntem profund dezamăgiți să vedem statul Uttar Pradesh aprobând această ordonanță anti-convertire. Legi similare sunt abuzate pe scară largă de naționaliștii hinduși radicali datorită ambiguității lor juridice. Adesea, aceste legi justifică naționaliștii să atace liderii creștini fără a fi trași la răspundere. Ca să justifici un atac violent, trebuie pur și simplu să pretinzi că un pastor a fost implicat în convertiri forțate. Având în vedere că atacurile împotriva creștinilor indieni și a altor minorități continuă să se intensifice, aprobarea unei ordonanțe anti-convertire în cel mai populat stat din India va incita doar la mai multe acte de violență motivate religios.”

Sursă: www.persecution.org

www.agentiakairos.ro