Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Familia care nu se rupe…

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Familia care nu se rupe…
Familia nu-i doar despre utilitate, familia nu-i doar despre a împărți ratele la bancă, nu-i doar despre a împărți o ciorbă. Am văzut familie cu 40 de ani de “experiență”, mai aveau un pic și erau decorați de primărie pentru jumătate de secol de căsnicie, dar ea era moartă de 24 de ore, iar el nu a intrat în cameră deoarece nu se vorbeau și nu dormeau împreună de un deceniu. Diavolul a câștigat când soțul si soția nu mai dorm în același pat.

Familia nu-i doar despre necesități. Familia nu împarte doar căldura unui trup, ci căldura unei inimi. Când nu-i căldură în inimă, când nu mai e căldură în priviri și trupurile devin reci ca de șarpe, atunci se pierde Edenul. Am văzut multe cupluri care se iubeau ca leii, dar care în tribunal se urau ca demonii. Fără Dumnezeu o iubire pasională, fierbinte, poate deveni peste noapte înverșunare drăcească. Bariera dintre cele două e Hristos, un om cu Hristos în inimă nu poate să-și urască partenerul de viață. Aud cum în tribunal se luptă anumiți bărbați să le ia numele fostelor soții, dacă Hristos s-ar lupta să ne ia ce ne-a dăruit am fi cei mai nenorociți oameni. Bărbaților, iubiți-vă soțiile cum și-a iubit Hristos Biserica.

Familia nu-i despre a moșteni pământul, familia este singura pe care Hristos ți-o cere întreagă în ziua judecății. Nu te va întreba Hristos de case, mașini, cariere, conturi bancare, haine, telefoane și ceasuri, ci te va întreba: “Unde îți este soția/soțul și copiii?” Ține-te bine de familia ta cu funiile dragostei, ale iertării și răbdării ca să n-ai emoții în ziua Judecății.

Cu prețuire,