Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Îndrăzniți să ne luați slujbele…

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Îndrăzniți să ne luați slujbele…
Când am închiriat noul local al Bisericii cineva a pus presiuni pe proprietari pentru a fi dați afară, pentru că acel loc li se potrivea mai bine lor. Însă Dumnezeu a fost cu noi prin gura unui director care s-a ridicat în ședință și a zis: “Oameni buni, dacă scoatem copiii lui Dumnezeu si pe Dumnezeu din acest loc, suntem blestemați și noi și afacerea noastră!” După aceste vorbe nu ne-a mai dat nimeni afară pentru că oamenii cu frică de Dumnezeu știu că nu-L poți exclude pe Dumnezeu din sociatate.

Citeam despre Ieroboam că nu le-a mai permis preoților să-si țină slujbele, iar aceștia au fugit în Iuda la Roboam. Însă pentru că preoții și tot poporul care-l iubea pe Domnul au plecat acolo unde erau liberi să se închine, Dumnezeu a binecuvântat nespus de mult împărăția lui Roboam, astfel încât a fost un belșug de nemăsurat peste popor. Despre credincioșii si preoții lăsați să se închine ni se spune așa: “Ei au dat tărie împărăției lui Iuda și l-au întărit pe Roboam… (2 Cronici 11:17).”

Însă după trei ani și Roboam a interzis slujbele după modelul lui Ieroboam, iar atunci a venit Șișac (gândiți-vă la jocul de silabe “Șiș-ac”), cu armata lui și l-au zdrobit pe Roboam, luându-i toată bogăția si slava pe care o căpătase pe vremea când îi era fidel lui Dumnezeu și principiilor Lui curate. Ce înțelegem de aici? Că atât timp cât ne ținem de Dumnezeu, niciun asupritor văzut sau nevăzut n-are putere asupra noastră, chiar dacă se ridică, pică la picioarele noastre zdrobit de neputință si groază. Dar când interzici închinarea la Dumnezeu, blestemul lovește și boala este necruțătoare! Asta au trăit-o pe pielea lor mulți, n-aș vrea să o trăiești și tu. Ai noștri conducători tot stau pe gânduri dacă să ceară “pașapoarte” pentru intrarea în Biserică. Eu vă recomand să nu mai stati pe gânduri, nici să nu mai meditați la acest lucru, lăsați închinarea liberă, pentru că a mai fost unul care a luptat contra închinării la Dumnezeu, îl chema Faraon și a sfârșit cu armata lui în mare, iar țara decimată de urgii.

Te las cu aceste cuvinte: “Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El și copiii lui au un loc de adăpost la El” (Proverbe 14:26).

Cu prețuire,
Toni Berbece