Articole Puls misionar Mapamond Creștin

Valentin Hrihorciuc ◉ Noi săli de clasă pentru Școala Creștină Tetekela, din Zambia

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Valentin Hrihorciuc ◉ Noi săli de clasă pentru Școala Creștină Tetekela, din Zambia
Miercuri, 6 martie, am vizitat Tetekela Christian School, din localitatea Chipote, din apropiere de Mansa. „Tetekela” înseamnă „credință” și este o școală înființată prin credință într-o zonă foarte săracă, unde familiile cu greu își pot permite să trimită copiii la școală. Aici, pe lângă faptul că elevii pot studia la un preț accesibil, primesc și o masă la prânz.

La ora actuală, școala este structurată în 3 săli de clasă, unde învață 300 de copii, o cancelarie pentru cei 3 învățători, profesorul de religie și alte 3 surori, personal auxiliar.

Am avut parte de o primire foarte călduroasă la Școala Tetekela! Însă, printre multe alte dileme care mi-au apărut în minte în timp ce vizitam școala, a fost și întrebarea: unde vor învăța copilașii preșcolari, care urmează să se înscrie pentru următorul an școlar? În vara anului trecut, Agenția Kairos, din donațiile primite de la frați și surori din România, a putut ajuta la achiziționarea unui teren alăturat, de aproximativ 300 mp, pentru extinderea școlii, cu suma de 750 euro. Discutând cu bordul școlii despre nevoile lor curente, mi-a fost confirmat faptul că într-adevăr au o mare problemă din cauza numărului insuficient de săli de clasă. Ar mai trebui construite încă cel puțin două săli de clasă. Pe viitor, bordul școlii și-ar dori să demareze și o școală de formare profesională (de meserii). La fel a fost menționată și nevoia unui spațiu de joacă pentru copii.

Rugați-vă ca Domnul să facă posibilă extinderea Școlii Tetekela!

Donațiile pentru acest proiect pot fi făcute în contul Asociației Kairos, cu precizarea:
Proiect scoala Zambia
RON: RO35BRDE340SV25437653400
EURO: RO31BRDE340SV25437733400
 
Bordul Școlii Creștine Tetekela apreciază foarte mult interesul și susținerea Bisericilor din România și vă transmit mulțumirile lor.

Valentin Hrihorciuc


Galerie foto