Știri externe Articole Mapamond Creștin

Creștini dintr-un sat indian bătuți, forțați să se reconvertească la religii tribale

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Creștini dintr-un sat indian bătuți, forțați să se reconvertească la religii tribale
Familiile creștine dintr-un sat din statul indian Chhattisgarh au fugit după ce sătenii care aparțin unei religii tribale au persecutat și au amenințat că îi vor ucide dacă nu se vor converti înapoi la religia lor ancestrală, iar cei 10 creștini care nu au putut fugi au fost bătuți și obligați să se „reconvertească”, potrivit unui raport.

„Luna trecută adunarea satului ne-a amenințat că ne va bate până ne omoară, dacă nu vom participa la ceremonie”, a declarat pentru Morning Star News Raidhar Nag, în vârstă de 21 de ani, care se afla printre creștinii care au fugit din satul Chhingur din districtul Bastar din statul Chhattisgarh. „Ne-au oprit de la a aduce apă din fântâna satului și să obținem rația guvernamentală gratuită sau chiar să lucrăm pe propriile noastre câmpuri”.

Nag a adăugat că, în timp ce familia lui și alții cunoscuți au fugit din sat pe 10 martie, patru familii creștine au decis să se ascundă în interiorul satului. Dar au fost urmăriți, bătuți și forțați să-și schimbe credința și să se închine zeităților tribale într-o ceremonie.

„I-au luat și au turnat cu forță niște apă pe ele, conform tradiției și i-au făcut să se închine zeităților tribale”, a spus Nag despre ceremonie.

Tensiunile din satul Chhingur au început pe data de 2 martie când un sătean, care ceruse ca un pastor local să se roage pentru el pentru vindecare, a murit, iar sătenii tribali au refuzat să-i permită înmormântarea. Cu intervenția poliției, creștinii din zonă l-au dus într-un alt sat pentru înmormântare.

Tot luna trecută, o mulțime de aproximativ 70 de persoane care purtau arme au atacat un grup de creștini care se rugau în casa unui credincios din satul Surguda din districtul Bastar, arzând Biblii și vandalizând mobilier și rănind cel puțin șase creștini, potrivit grupului din Marea Britanie, Christian Solidarity Worldwide.

Creștinii din statul Chhattisgarh, dintre care majoritatea provin din grupuri tribale sau indigene, au fost martori la o creștere a frecvenței atacurilor din septembrie, anul trecut.

Persecuția are loc în cadrul campaniei grupurilor hinduse radicale de a opri poporul tribal al țării să se convertească la creștinism. Aceste grupuri au cerut guvernului să interzică celor care se convertesc să primească oportunități de educație și de angajare.

Majoritatea tribalilor nu se identifică drept hinduși, au practici religioase diverse și mulți se închină naturii. Cu toate acestea, recensământul guvernului îi identifică drept hinduși. Grupurile naționaliste radicale, care au lucrat în zone cu majoritate tribală pentru a concura cu muncitorii creștini, au influențat unele grupuri din populația tribală.

În timpul a trei atacuri separate din districtul Kondagaon din Chhattisgarh, din luna septembrie, sătenii tribali au vandalizat 16 case aparținând creștinilor din același trib și au atacat cel puțin o femeie creștină tribală, determinând toți bărbații din familiei să se refugieze în junglă pentru a fi în siguranță.

Bărbații creștini au putut să se întoarcă la casele lor câteva zile mai târziu, după ce Înalta Curte Bilaspur a adoptat un ordin într-un litigiu de interes public depus de 12 creștini pentru a oferi siguranță pentru creștinii strămutați.

Chhattisgarh este unul dintre statele în care este în vigoare o lege „anti-convertire”. Aceste legi, care presupun că creștinii folosesc bani sau alte mijloace frauduloase pentru a-i converti pe hinduși, sunt în vigoare de zeci de ani în unele state, dar niciun creștin nu a fost condamnat pentru convertirea „forțată” a nimănui la creștinism. Aceste legi permit totuși grupurilor naționaliste hinduse să facă acuzații false împotriva creștinilor și să lanseze atacuri asupra lor sub pretextul presupusei convertiri forțate.

„De când actualul partid de guvernământ a preluat puterea în anul 2014, incidentele împotriva creștinilor s-au înmulțit, iar radicalii hinduși atacă adesea creștinii fără a suporta consecințe”, a menționat anul trecut Lista de urmărire mondială a Open Doors, care a clasat India ca a 10-a cea mai persecutată țară pentru creștini.

„Părerea naționaliștilor hinduși este că a fi indian înseamnă a fi hindus, deci orice altă credință - inclusiv creștinismul - este privită ca neindiană. De asemenea, convertiții la creștinism din medii hinduse sau religii tribale sunt adesea extrem de persecutați de membrii familiei și comunitățile lor”, a precizat atunci Open Doors.