Articole Actualitatea israeliană

Cronologia istoriei moderne a războaielor din Țara lui Israel

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Cronologia istoriei moderne a războaielor din Țara lui Israel

În această cronologie, am încercat să acoperim toate evenimentele militare și diplomatice importante care au avut loc din anii 1880 până astăzi în țara lui Israel, sperând să ajut cititorii să înțeleagă conflictul actual într-un context istoric mai lung.

Spun în mod deliberat "Țara lui Israel" și nu "Statul Israel", deoarece folosesc acest termen pentru a mă referi la întreaga zonă de la râu la mare, indiferent de guvernul care o conduce.

Această zonă este adesea menționată și ca Palestina, Canaan sau Țara Sfântă. Cel puțin până în 1948, acestea erau doar nume diferite pentru aceeași zonă.

Pentru că sunt israelian, voi prezenta informațiile dintr-o perspectivă israeliană. Am încercat să fiu relativ corect față de "cealaltă parte" și să le recunosc durerea, dar probabil că mă puteți acuza că nu sunt 100% obiectiv. Cred că a pretinde că ești obiectiv când de fapt nu ești este necinstit, în cel mai bun caz, și înșelător, în cel mai rău caz. Este, de asemenea, ușor să cădem în capcana cunoscută sub numele de "falsa eroare a echilibrului", adică prezentarea a două părți ca și cum ar fi la fel de valabile atunci când de fapt nu sunt.

Vizualizați această cronologie pentru ceea ce este: O descriere a evenimentelor istorice văzute din punctul de vedere israelian. Cred că reprezentăm "partea bună" și că suntem de partea corectă a istoriei, dar sunt, de asemenea, dureros de conștient că nu tot ceea ce a făcut țara mea sau în numele ei a fost moral și just.

Cronologia nu este în niciun caz exhaustivă, dar cred și sper că am atins principalele probleme. Sunteți invitați să investigați în continuare oricare dintre aceste evenimente și să aflați mai multe. Din 1995 încoace, multe dintre descrieri provin din propriile mele amintiri.

 

Detalii aici: Cronologia istoriei moderne a războaielor din Țara lui Israel

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |